Sóc la Lyona i sóc realitzadora, tot i que últimament també faig d’il·lustradora. M’agrada molt tot el que envolta el món de la imatge. Vaig estudiar cinema, i em dedico sobretot a la direcció de videoclips i d’espots, però també m’agrada molt la fotografia, el disseny gràfic i el dibuix. He fet videoclips per a Love of Lesbian, The New Raemon, Pau Vallvé, Sidonie, Mürfila, Maria Coma, i justament el meu primer llibre il·lustrat va ser el conte Jo mataré monstres per tu escrit pel Santi Balmes de Love of Lesbian.

No recordo quan vaig començar a dibuixar, suposo que de molt petita. El meu avi era pintor i escultor i els meus pares eren ceramistes, així que vaig créixer jugant amb fang, pintura i pinzells. Sempre m’ha agradat crear amb les meves mans. Però des de la infància no havia tornat a dibuixar fins que, a l’època del Fotolog, la fotografia se’m va quedar curta i vaig començar a il·lustrar anècdotes o situacions que em passaven amb un alter ego molt senzill: Alyona. Des del 2005 que m’acompanya, i ha estat aquest any que he publicat el primer llibre protagonitzat per ella.

He triat aquestes 14 il·lustracions perquè són les que millor em representen. Normalment són idees molt simples, molt directes i força honestes. Sempre que dibuixo és perquè tinc la necessitat d’expressar alguna cosa de manera gràfica, així que normalment plasmo emocions, sentiments i situacions en què em trobo.

1.

Lyona



2.

Lyona



3.

Lyona



4.

Lyona



5.

Lyona



6.

Lyona



7.

Lyona



8.

Lyona



9.

Lyona



10.

Lyona



11.

Lyona



12.

Lyona



13.

Lyona



14.

Lyona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa