Aquesta temporada 2017, la Fundació Museu Picasso enceta una nova etapa després del nomenament d’Emmanuel Guigon com a director del museu el passat juliol. El fil conductor de la programació serà la divulgació i la recerca al volant de l’obra de Pablo Picasso, que culminarà amb l’esdeveniment principal, el 3r Congrés Internacional Pablo Picasso a l’abril, on participaran una quarantena d’especialistes. Per això, les exposicions seguiran una línia transversal que començarà amb ​Picasso. Retrats i seguirà amb 4 exposicions més de petit i mitjà format. Igualment, el Museu encara té en curs la mostra Mitologies. Obra gràfica a la col·lecció del museu fins al 19 de març.

Picasso. Retrats (del 17 de març al 25 de juny).
Un conjunt de 80 retrats del pintor que ressegueixen l’evolució dels paràmetres d’aquest estil en la seva obra. Dins de l’originalitat característica de la pintura de Picasso, destaquen les referències als mestres clàssics. Una exposició que conserva l’humor i la ironia caricaturesca, però també la identificació de la fesomia dels personatges. Hi tindran cabuda altres activitats relacionades, com un taller familiar, un recital en relació amb els personatges que retratava Picasso, acompanyat d’un vermut, i una vetllada musical en col·laboració amb l’ESMUC.

Picasso. Retrats . Retrat de Lee Miller

Picasso. Retrats. Bust de dona amb barret

Picasso, Fín, Vilató, Xavier (del 25 d’octubre del 2017 al 28 de gener del 2018).
Fem un recorregut per la importància del gravat en les obres de quatre generacions d’una mateixa família i en descobrim la diversitat en els diferents estils. L’interès per un art complex i minuciós neix quan Picasso porta els seus nebots J. Fín i Vilató a visitar el taller Lacourière Frélaut l’any 1939. Més endavant, Vilató hi durà el seu fill Xavier. Un conjunt de 166 obres, provinents de la col·lecció del Museu i també de la col·laboració de la família Vilaró.

El taller compartit. Josep Vilató

Picasso Barcelona 1917 (del 25 d’octubre del 2017 al 28 de gener del 2018).
El Museu ens apropa a l’estada de Picasso a Barcelona entre el juny i el novembre de 1917. S’ha recopilat el màxim de la seva producció, de fotografies i de detalls d’aquests mesos, tant pel que fa a la seva faceta de pintor, com als moments d’oci o les reunions amb els amics. És un període de descoberta de noves influències, de manera que s’aprecia en el seu art la barreja entre el cubisme i un estil més realista i clàssic.

Picasso Barcelona 1917. Dona amb mantellina

Picasso Barcelona 1917. Home assegut

Arthur Cravan Dadà Barcelona (del 25 d’octubre del 2017 al 28 de gener del 2018).
L’exposició se centra en l’estada a Barcelona del poeta i boxejador Fabian Avenarius, conegut amb el pseudònim d’Arthur Cravan. Entre el 1912 i el 1915 va publicar cinc números de Maintenant, una revista no-conformista de la qual n’era el director, editor i únic col·laborador. Amb la seva manera irreverent d’entendre l’art es converteix en precursor del moviment dadaista.

Retrat d’Arthur Cravan

Altres artistes a la donació Picasso de 1970 (del 6 d’abril al 2 de juliol).
Ens apropem a 22 dibuixos i pintures que formen part de la col·lecció que Pablo Picasso va donar al Museu l’any 1970 i que s’havien conservat als domicilis familiars de Barcelona durant tres generacions.

Foto: Altres artistes a la donació Picasso de 1970. Carles Casagemas

Altres artistes a la donació Picasso de 1970. Tres croquis

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa