Plural Femení. Dones artistes a les comarques de Tarragona és el cicle que organitza la Diputació de la província amb motiu del 40è aniversari del Museu d’Art Modern. Aquest seguit d’exposicions clou amb la mostra El diàleg. Felícia Fuster/ Mercè Modol, que ha comissariat Antonio Salcedo Miliani i que es podrà visitar fins al 25 de març.

Es tracta d’una conversa entre l’obra de dues dones que van fer de l’art la seva existència. Tot i que es van moure en ambients molt diversos, de totes dues en destaca la seva interdisciplinarietat, la recerca de nous materials i nous llenguatges d’expressió. Felícia Fuster va estudiar a l’escola Massana i, més endavant, va fer la carrera de Belles Arts. Es va instal·lar a París el 1951, on va treballar en un taller de vidre i, més endavant, fent classes de castellà. No va ser fins que va tenir un bon suport econòmic, que va poder dedicar-se plenament a la seva gran passió, la pintura. Mercè Modol va estudiar a l’Escola d’Art de Tarragona. Recorda que des de ben petita ja li agradava dibuixa i pintar, però havia d’ajudar la mare amb la feina de brodadora. Ha treballat fent ceràmica comercial i paral·lelament ha impartit classes a l’Escola d’Art de Valls. Sempre ha seguit la literatura de ben a prop, és la dona del poeta Gabriel Guasch, i no ha deixat mai de produir lliurement el seu art.

El diàleg és una simbiosi de l’art de dues dones que destaquen per la seva valentia i amor a la llibertat, dos estils que conflueixen en concepte. L’expressió de la realitat, de les emocions, de la vida a través de l’art. Pintura, escultura, gravat, ceràmica i instal·lacions coincideixen en aquest tancament del cicle en honor a les dones artistes de les comarques de Tarragona. En veiem un tast de 14 obres.

1.

Felícia Fuster

2.

Felícia Fuster

3.

Felícia Fuster

4.

Felícia Fuster

5.

Felícia Fuster

6.

Felícia Fuster

7.

Felícia Fuster


8.

Mercè Modol

9.

Mercè Modol

10.

Mercè Modol

11.

Mercè Modol

12.

Mercè Modol

13.

Mercè Modol



14.

Mercè Modol

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa