Foto: Bolibloc


És una novel·la escrita el 1965, però que durant molts anys ha passat desapercebuda. Explica la història de William Stoner. Fill d’uns camperols de Missouri, amb el gran esforç dels seus pares és enviat a la facultat d’agricultura. Aviat, però, s’adona que la seva vertadera vocació són les lletres. Seduït per aquest descobriment, la literatura esdevé una autèntica obsessió que el porta a renunciar a la granja familiar i a convertir-se en professor.

Abocat a l’estudi i tancat en el món universitari, on porta una vida solitària i senzilla, el seu caràcter taciturn i fred s’aguditza i van passant els anys, amb males relacions amb els alumnes, greus fracassos sentimentals i familiars, sense col·legues ni amics. Una vida grisa, plena d’errors, en la qual només hi ha un instant digne de glòria: el moment en què descobreix la literatura, la seva única passió.

El que més ens va agradar de la novel·la és que Stoner és un personatge corrent, una persona ordinària, sense grans virtuts, però íntegra. A la primera pàgina del llibre ja trobem resumida la vida d’aquest personatge, i, tot i que a Stoner només li passen coses habituals, Williams té l’habilitat d’explicar-nos, en 250 pàgines i amb un estil àgil i fluïd, la part més profunda de l’ésser humà.


Anna Soler


El llibre recomanat

Títol:
Stoner.
Autor: John Williams.
Editorial: Edicions 62.
Any d’edició: 2012.
Traducció: Albert Torrescasana Flotats.

Qui el recomana

Llibreria:
Bolibloc.
Adreça: carrer Sant Quintí, 39, Barcelona.
La cuida: Anna Soler, Mireia Sánchez, Emma Sagrera i Núria Navarro.


Quatre pinzellades: Bolibloc obre les portes el 5 de setembre de 1997 al carrer Sant Quintí de Barcelona. Aquest any 2017 fem 20 anys.

La llibreria la vam engegar l’Anna i el Miguel amb 22 i 24 anys respectivament. Actualment formem una gran família amb els nostres tres fills, Jan (13), Max (8) i Tanit (6). El Miguel, que és advocat, va estudiar oposicions i jo, l’Anna, em vaig quedar al capdavant de la llibreria. Encara ara ell està fortament vinculat a la llibreria i ens dona un cop de mà sempre que pot, amb els números principalment.

La nostra fórmula sempre ha sigut el comerç de proximitat i oferir al barri del Camp de l’Arpa una oferta cultural i d’activitats variada i atractiva. Col·laborem amb les escoles, amb la biblioteca i amb les associacions del barri. Tenim molt en compte els autors de proximitat i els recomanem entre els nostres clients.

Ens caracteritzem per intentar no dir mai que no a res i intentar aconseguir tot el que ens demanen amb amabilitat i simpatia.

El novembre de l’any 2016 ens vam traslladar al local del costat on estàvem i hem aconseguit el nostre somni: oferir al barri una llibreria de 150 metres amb molts més llibres, més material escolar. Ho hem ampliat amb material per fer scrap i amb jocs educatius i de qualitat. Aquesta llibreria nova ens ha permès fer una sala per organitzar activitats, clubs de lectura i presentacions de llibres.

Foto: Bolibloc

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa