U de juliol. Un escenari. Un cartell: Txarango, Jarabe de Palo, Els Amics de les Arts, Zoo, Sopa de Cabra, Itaca Band, La Iaia, Gossos, Doctor Prats, Buhos i Miquel del Roig. I una essència que ja és una mica de tots. El Canet Rock torna al Pla d’en Sala amb dos objectius ben clars: vetllar-ne l’ànima i oferir una mirada que tingui en compte la varietat d’estils, de generacions i de gustos.


El públic decidirà quin grup falta al cartell a través del concurs @actuaCANETROCK, que està obert a bandes que tinguin com a mínim un disc publicat. El guanyador obrirà el concert tocant a les 18.00. Amb una voluntat ferma de compromís i solidaritat, el festival inclourà una actuació en col·laboració amb la plataforma Cultura amb Causa, que denuncia l’actual situació dels refugiats a Europa i les polítiques que la permeten. Veiem l’espot d’enguany i recollim catorze declaracions –fetes durant la roda de premsa a l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm– dels organitzadors, de les institucions i de la majoria dels grups que hi actuaran.


1. Josep Maria Mainat, fundador del Canet Rock: “El Pla d’en Sala es converteix en una festa de llibertat on es respira música i il·lusió per un futur millor per al país.”

2. Gemma Recoder, directora general del Canet Rock: “Aquest lloc és emblemàtic. Recordo que el Josep Maria Mainat, el 2014, el primer dia, es va ajupir, va posar les mans a terra i va dir: sento les vibracions d’aquell Canet Rock. I això és el que volem mantenir”.

3. Laura Duran, directora artística del Canet Rock: “Si el Canet Rock es manté viu, és perquè tenim la sort que als Països Catalans es fa molt bona música, de molta qualitat i a més a més, genera que vingui molt de públic.”


4. Gerard Quintana, de Sopa de Cabra: “El primer any de Canet vaig venir amb el Xarim Aresté, el segon amb la Banda Impossible, i aquest any tenim un plantejament de gira molt més acotat, amb el compromís intern de poder ser al Canet Rock. De jovenet no hi vaig poder anar, els meus amics més grans, sí, i m’explicaven allò del Pau Riba… Ara els temps són uns altres però la revolució segueix pendent.”

5. Pau Donés, de Jarabe de Palo (declaracions a través d’un vídeo projectat): “De petitet sempre anava a passar uns dies a casa d’un molt bon amic meu, el Miquel Clot. Ell tenia una caseta a Canet de Mar i recordo que els seus germans grans de cop i volta anaven al Canet Rock, a veure grups d’aquells que anaven amb els cabells llargs i els pantalons de campana. Han passat els anys, l’any que ve celebrarem els vint anys de Jarabe de Palo, i resulta que serem a l’escenari.”

6. Alguer Miquel, de Txarango: “Quan ens va arribar que es tornava a fer el Canet Rock, segurament va ser el festival que va fer néixer més converses a casa nostra, perquè era el dels nostres pares. I a nivell de grup ens va aportar coses que ens han marcat molt, com el fet que quan va començar la campanya d’aquell primer any, es va intentar lligar l’esperit mític d’aquell Canet amb els grups que estàvem naixent. Vam fer unes quantes entrevistes amb l’Elèctrica Dharma i d’allà va néixer una relació que ha anat fructificant. És així com la idea d’unir dos mons va entrar dins del grup i l’hem pogut viure.”

7. Guillem Solé, dels Búhos: “Som molt feliços de poder estar en un cartell com aquest. Amb grups que hem seguit des de fa molts anys i amb altres amb qui som companys i tenim la sort de poder pujar a l’escenari sovint. Recordo aquella pregunta que ens feien: Quin és el festival en què us faria il·lusió tocar? Aquest era l’únic en què no havíem anat i ens el miràvem com et mires aquella noia maca de la discoteca amb qui voldries parlar.”

8. Ernest Crusats, de la Iaia: “Estem en un procés de fer un nou disc que esperem que surti el juny i el presentarem al Canet.”

9. Natxo Tarrés, dels Gossos: “Venim amb molta energia a presentar Zenit, que per nosaltres és el bo i millor que han anat cultivant els Gossos durant aquests gairebé vint-i-cinc anys. Sentim aquesta connexió intergeneracional amb el Canet, que s’està gestant i que provoca que els grups puguem trobar un espai per compartir aquesta festa, aquesta essència. Em sento satisfet de com el Canet ha sabut treballar aquesta transversalitat i ha pogut demostrar que això funciona. Que és un lloc on podem connectar no només entre les bandes, sinó també els mateixos públics que venen per escoltar uns grups i en troben uns altres. És un aparador del que passa als Països Catalans i connecta amb un esperit autèntic.”

10. Albert García, d’Itaca Band: “Hi presentarem el nostre quart disc. Tenim moltes ganes de tornar-hi. El que vam viure l’any passat durant trenta minuts va ser bestial. Aquest any, amb seixanta, ho podrem multiplicar.”

11. Joan Enric Barceló, d’Els Amics de les Arts: “Canet és la festa major de Catalunya i has d’anar a tocar hits. Són dotze hores de concerts i no pots pretendre que la gent estigui pendent al cent per cent del que passa a l’escenari. Ja tens molts concerts a auditoris i altres llocs per fer presentacions. I aquest dia el nostre concert no estarà basat en el disc nou. La gràcia és convèncer el públic dels altres. El teu ja el tens. Has de procurar que l’altra gent vegi el millor xou que puguis donar.”

12. Miquel del Roig: “Darrere del que faig hi ha moltes hores i hores feina i il·lusió i voluntat.”

13. Víctor Martínez, de Doctor Prats: “Per a nosaltres és tot un honor venir, mai hem pogut fer-ho perquè teníem altres concerts el mateix dia. Tot i això, tenim molt bones referències pels amics que hi han tocat. Tenim la sensació que hi viurem una nit inoblidable.”


14. Albert Bardolet, cap de l’àrea de música de la Generalitat: “El Canet Rock és el primer festival de referència i això s’explica per diverses coses: per l’energia, la força, la il·lusió que hi heu posat els organitzadors per fer-ho possible, i per saber veure quin és el nostre panorama musical. La combinació d’entusiasme, professionalitat i talent creatiu explica per què té l’èxit que té.”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa