No es pot negar que Oriol Broggi arrisca. Tan aviat ens descobreix una nova obra de Wajdi Mouawad com gosa recuperar un text de Federico García Lorca per oferir-nos-el amb tota la seva força poètica, i amb cavall inclòs.

La tragèdia Bodas de sangre, escrita en vers i en prosa, recrea una història d’amor i mort basada en un fet real: la fugida d’una núvia amb el seu amant (Leonardo, l’únic personatge amb nom propi) el dia que es casa amb un home que no estima. L’obra dona veu a dones que no tenien veu en una societat masclista que ha canviat però no tant. “¿Tú sabes lo que es casarse? Un hombre, unos hijos y una pared”.

En la versió de La Perla 29 que tornarà al setembre a la Biblioteca de Catalunya, tots els papers femenins van a càrrec de Clara Segura i de Nora Navas, que fins i tot en comparteixen alguns. Esplèndides les dues. La resta del repartiment el formen l’actriu i genet Montse Vellvehí, Anna Castells, Pau Roca, Ivan Benet, el cantautor Joan Garriga –que interpreta en directe composicions originals, contribuint a ressaltar el to líric del muntatge–, i els músics Marc Serra i Marià Roch.

Bellesa i passió cavalquen per aquesta adaptació d’un clàssic que sembla que parli d’un món llunyà però que ens ressona endins.

Foto: Bito Cels

Foto: Bito Cels


Foto: Bito Cels



Bodas de sangre

Fins al 20 de setembre
Teatre Biblioteca de Catalunya

Text: Federico García Lorca
Direcció i espai: Oriol Broggi
Creació musical: Joan Garriga

Repartiment:
Ivan Benet
Anna Castells
Nora Navas
Pau Roca
Clara Segura
Montse Vellvehí
Juguetón

Músics:
Joan Garriga
Marià Roch
Marc Serra

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa