L'educació que ens fa millors

La Fundació Carulla fa públic els guanyadors del XIII Premis d’Educació en el Lleure

| 06/09/2017 a les 18:49h
Arxivat a: Biblioteca, Fundació Carulla
La Fundació Carulla ha volgut homenatjar i potenciar la feina d'entitats educatives convocant els XIII Premis d’Educació en el Lleure. El jurat encarregat d'emetre'n el veredicte ha estat format per Carles Barba, Josep Gonzàlez-Agàpito, Edgar Iglesias, Rafa Ruiz de Gauna, Marta Rosàs i Marta Vilalta. Els cinc guardons, que es lliuraran el dimecres 4 d’octubre al Palau Robert a les 19 h, estan dotats de 4.000 euros i d'un acompanyament metodològic per part de professionals del món de l’educació en el lleure. Descobrim qui han estat els premiats.
 

Foto: Nuwandalice

 
Premis a nous projectes 
 
S’han atorgat a projectes nous d’educació en el lleure que afavoreixen el sentiment de pertinença i el coneixement del país des d’un punt de vista lingüístic, cultural, geogràfic i històric. I que, a més a més, integren el servei a la comunitat i l’aprenentatge de competències, habilitats i valors. Els guanyadors han estat:

Musicarrela't: arrels en moviment: el seu repte és que els joves transformin, en col·laboració amb associacions culturals i socials, les diverses músiques d'arrel tradicional pròpies dels habitants que conviuen a Salt.

Aventura sense cobertura: el Centre d’Esplai La Gresca (Ripollet – Vallès Occidental) proposa uns campaments que demostrin que es pot viure sense la tecnologia, i que es pot gaudir (molt) del valor de la natura, les relacions humanes i les tradicions.

Raval Audiovisual: a través de la creació audiovisual el projecte estimula entre els adolescents la reflexió crítica sobre la societat en què vivim.
 

Premi a experiència Direcció General de Joventut
 
La Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya ha premiat una experiència d’educació en el lleure feta per joves i/o adreçada a joves:

En Trànsit: aquest projecte de l’entitat Joves per la Igualtat i la Solidaritat de l’Hospitalet de Llobregat va néixer amb la idea de fer arribar una visió més àmplia i realista de les migracions en l'adolescència, creant espais de diàleg i debat en temàtica d'immigració. 


Premi a trajectòria

El jurat ha concedit un premi en reconeixement a la trajectòria d’una entitat en el camp de l’educació en el lleure: 

4 dècades, 4 pics: per celebrar el 40è aniversari de l’Agrupament Escolta i Guia l’Estornell de l’Espluga de Francolí (Conca de Barberà), l’entitat va dur a terme el projecte 4 dècades 4 pics. L’activitat va consistir a pujar 4 cims: un pic per cada dècada de l’agrupament. El total de participants va ser de més de 250 persones entre els 4 cims.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Edicions Poncianes engega un concurs a través de les xarxes socials
Imatge il·lustrativa
La Fundació Carulla impulsa un cicle de tallers en línia
Imatge il·lustrativa
Edicions Poncianes llança un butlletí digital en què poetes actuals parlen d'autors universals
Imatge il·lustrativa
El Museu de la Vida Rural i La Conca 5.1 impulsen un cicle de debats
Imatge il·lustrativa
«Si he de ser un símbol, prefereixo ser-ho del sexe que d'una altra cosa»
Imatge il·lustrativa
Si la sabata no et va bé a la sabateria, no t'anirà bé mai
Imatge il·lustrativa
Al final no ets res més ni menys que que tot el que has pensat, estimat i realitzat
Imatge il·lustrativa
Uns vídeos de Veri ens conviden a entrar en aquest paisatge