“Coherència, col·laboració, participació i difusió són els eixos fonamentals de les activitats musicals de la Universitat, eixos que s’han volgut reforçar amb la programació del curs que ara comença.” Així es presenta el XXXI Cicle de Música de la Universitat de Barcelona.


Des de l’octubre fins al juny, 17 seran els concerts gratuïts, i patrocinats pel Banc Santander, que impulsen talents i sensibilitats. Les actuacions instrumentals i vocals tindran com a escenari l’espai més emblemàtic de l’edifici històric: el paranimf, que va ser concebut per l’arquitecte Elias Rogent l’any 1860. El programa decoratiu i pictòric, de marcat caràcter iconogràfic, al·legòric i històric, reforça la càrrega simbòlica d’aquesta sala, on se celebren els actes més solemnes.

El cicle de la Universitat il·lustra una part important de la seva història musical amb les persones i agrupacions que l’han anat format any rere any. Enguany s’enforteix la presència d’intèrprets d’altres centres educatius i s’enceta celebrant el 75è aniversari de la formació coral Schola Cantorum Barcinonensis. Les invitacions prèvies es podran a aconseguir a través d’internet o presencialment.

1. Schola Cantorum Universitaria Barcinonensis.
Dijous 26 d’octubre.
L’escola es va fundar el 1942, i actualment és un cor de cambra que conrea la música antiga i la polifonia religiosa de totes les èpoques.



2. Guanyadors del Concurs Cicle de Primavera, del Col·legi Major Penyafort – Montserrat.
Dijous 9 de novembre.
Els guanyadors del col·legi d’enguany, Lourdes Kleykens i Joan Rochet Piñol, ambdós violoncel·listes, participaran al cicle.



3. Guanyadors del Concurs Internacional Paper de Música de Capellades.
Dijous 16 de novembre.
Elina Sitnikava, la violinista guanyadora de la XXVII edició del concurs de Capellades, estarà acompanyada al piano per Àngel Dionis amb qui interpretarà Brahms, Massanet, Waxman i Sarasate.



4. Big Band de la Universitat de Barcelona.
Dijous 21 de desembre.
Quinze músics amateurs formen la Big Band, única al panorama musical universitari català, que inclou peces de molts estils musicals diferents.

Foto: Universitat de Barcelona



5. Orquestra del Conservatori Municipal de Música de Barcelona.
Dijous 11 de gener.
Per encetar l’any l’orquestra de la institució musical docent dedicada a l’educació musical també hi participarà.



6. Banda de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).
Els dijous 25 de gener i 26 d’abril.
Per tal de donar visibilitat a la seva acadèmica instrumental i per potenciar la preparació pràctica dels seus estudiants, la banda de l’ESMUC es presenta com una formació musical que alterna obres de joves autors amb compositors clàssics.



7. Taller d’escultura sonora Baschet.
Dijous 8 de febrer.
Un concert que vincula l’art i la ciència, la intuïció i el mètode. Obre horitzons en el so experimental i tots els assistents podran fer sonar les escultures sonores.



8. Pastoral Universitària
Dijous 22 de febrer.
Un concert de càracter extraordinari que reuneix plegats, un únic dia a l’any, els cors de les universitats catalanes de l’Universitat de Barcelona, l’Universitat Autònoma de Barcelona i Blanquerna, incloent les formacions corals Argentum de la Facultat de Químiques i de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona.

Foto: Pastoral Universitària



9. Orquestra de la Universitat de Barcelona.
Els dijous 15 de març, 24 de maig i 14 de juny.
Creada l’any 2002, és una formació orquestral simfònica amateur formada per estudiants, professors i antics alumnes de la UB.



10. Cor de la Facultat de Farmàcia de la UB.
Els dijous 18 d’abril i 24 de maig.
Fundat l’abril del 1997, ha anat guanyant presència al món coral català gràcies a les produccions simfonicocorals. Enguany presenten una producció de Fauré.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa