L’Ona, la Natàlia, la Laura i la Marta, creadores del projecte ‘Les de l’hoquei’. Foto: Verkami



Tenir clar que vols ser dedicar-te al món audiovisual i formar-te per aconseguir-ho no et garanteix un camí fàcil cap a allò que has somiat. Perquè entre el món universitari i el professional hi ha un espai vertiginós, pel qual molts estudiants de comunicació audiovisual hem orbitat amb una motxilla massa carregada d’incerteses. Per això, que el Clúster Audiovisual de Catalunya organitze el tercer Pitching Audiovisual Universitat-Indústria és una notícia excel·lent.

La primera ronda de presentacions la protagonitzen projectes de ficció. Voldria felicitar els danesos que presenten Medium/rare perquè han buscat una perspectiva brutal. Se centren en un fet esgarrifós que mai veurem. El seu film segueix només les reaccions que tenen diferents persones en veure’l a través de les xarxes socials. També voldria ser la productora que no soc per dir a l’equip de Drames Rurals que jo finançaré el seu projecte. Proposen un telefilm que recull quatre contes de Caterina Albert, emmarcats en una Catalunya rural i hostil. En un relat lineal transcorren quatre històries dramàtiques lligades en el temps i l’espai. El teaser promet.

Coneixem la Laura, una jove que l’any passat presentava el seu projecte, el qual, ara, gràcies al Pitching 2016, s’està convertint en una realitat. Anima tothom a aprofitar l’oportunitat que va tenir ella i les seves companyes amb la sèrie Les de l’Hoquei. Les protagonistes de la ficció que van crear han de defensar-se davant l’amenaça de la desaparició de la secció femenina d’hoquei. És un bon exemple que el talent audiovisual femení va en alça i aviat tindrem, per sort, més dones en tots els processos de la creació del contingut.

El Clúster Audiovisual de Catalunya és una agrupació d’empreses i institucions de l’audiovisual que fan xarxa i col·laboren entre elles per créixer. Del 28 a l’1 de desembre, el Clúster ha organitzat la Setmana del Talent Audiovisual, que inclou el Pitching Audiovisual Universitat-Indústria. Es tracta d’un pont on universitaris i professionals del sector es troben. La indústria capta talent dels joves. Els joves entren al món de la indústria. Conflueixen la creativitat, l’energia i els projectes d’uns, amb el coneixement, l’experiència i els recursos dels altres. L’enriquiment és mutu.

El Pitching se celebra el 30 de novembre i l’1 de desembre, al CCCB. Són dos dies en què estudiants de diferents universitats presenten els seus projectes davant de professionals del sector. El ritme és àgil. En només 7 minuts, els estudiants expliquen el seu projecte i en projecten el «teaser». Són els mateixos minuts que, després, tenen els professionals per fer-los preguntes i aprofundir en la idea presentada. En total s’hi presenten una vintena de projectes seleccionats prèviament per un comitè de professionals, de diferents formats (ficció, formats tv, noves finestres i no-ficció).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa