Foto: Cel Lisboa


Catorze recomana l’exposició La revolució pedagògica de Ferrer i Guàrdia, que es podrà visitar al Castell de Motnjuïc fins al 2 de setembre.

La mostra ens endinsa en la gran obra de Ferrer i Guàrdia: l’Escola Moderna, basada en un model d’ensenyament que va significar una autèntica revolució pedagògica en un context social convuls i amb un sistema educatiu precari. L’Escola Moderna es basava en els principis d’un ensenyament racional, científic i humanitari, amb caràcter universal i laic, que tenia com a objectius construir una ciutat de persones lliures, impulsar la igualtat d’homes i dones, defugir els prejudicis i evitar l’existència d’opressors i oprimits.

Francesc Ferrer i Guàrdia (1859-1909), acusat d’haver fomentat la Setmana Tràgica amb el seu pensament revolucionari i afusellat al Castell de Montjuïc, va ser capdavanter en els moviments de renovació pedagògica i va introduir l’Escola Nova a Catalunya. Creia fermament en la coeducació de pobres i rics, de nens i nenes, partint de la solidaritat i de la igualtat. Per primera vegada, els seus objectes personals surten a la llum en una exposició a Barcelona: hi podrem veure des de llibretes manuscrites amb anotacions i poemes, i la seva agenda de contactes fins a pensaments escrits des de la presó.

Què: l’exposició La revolució pedagògica de Ferrer i Guàrdia.
On: al Castell de Montjuïc.
Quan: fins al 2 de setembre.

Més informació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa