L’UtopiaMarkets Poesia posa el talent poètic de casa nostra a tocar del públic, a frec de pell. El 4, 5 i 6 de maig la fàbrica modernista d’Utopia 126 es transforma en una casa que aixopluga les paraules. Fem un repàs per les propostes que hi trobarem durant aquests dies, en l’apartat Poetes a tocar i Poesia infinita.

A més a més, sortegem un lot de llibres de dones poetes, publicats a Sabina Editorial. Si hi vols participar, només cal que enviïs un mail dient que t’interessa a [email protected]

Foto: UtopianMarket



Divendres, 4 de maig

Poetes a tocar


Cultivando brevedades. Ajo i Judit Farrés (Sala Metàfora, 20:30)

El market s’obrirà amb l’espectacle de micropoesia que ha donat la volta al món. Acompanyant la música de la DJ i saxofonista Judit Farrés, Ajo ens ofereix brevetats en forma de micropoemes xinesos, microproblemes, rimes a llarg termini o pseudobiografies; com ella mateixa recita, «ven agendes petites per a gent de pocs amics». Amb quatre llibrets de micropoesia publicats i més de 50.000 exemplars venuts, és una de les poetesses més llegides en castellà.

Foto: UtopianMarket



Dissabte, 5 de maig


Poetes a tocar



Presentació de Barcelona Poesia. Mireia Calafell i Àngels Gregori (Sala Metàfora, 11:30)

En un mes en què, un cop superat Sant Jordi, l’agenda literària de la ciutat continua nodrint-se de propostes, les directores de Barcelona Poesia, Mireia Calafell i Àngels Gregori, presenten la seva programació. Amb aquest festival, la ciutat s’embriaga de poesia durant una setmana, del 10 al 16 de maig.

Soy como el trueno / Soc com el tro. Mireia Calafell, Miriam Reyes, duet Rubio-Franch (Sala Metàfora, 12:00)

Sabina Editorial presenta aquest recital, en què Mireia Calafell i Miriam Reyes llegeixen Anna Dodas i Noguer, la poetessa de Folgueroles que va morir jove, assassinada, als 23 anys. Estan acompanyades per les guitarres del duet Rubio-Franch.

Vibra la poesia! Miguel Escobar (Iglú, 12:00)

Miguel Escobar acosta la poesia als més menuts en aquest taller infantil.

Homes que llegeixen dones. Bruno Oro, Pere Ponce i altres actors (Sala Metàfora, 13:00)

Bruno Oro, conegut actor còmic i músic i Pere Ponce, de la sèrie Merlí, entre altres homes, posaran veu a la proposta Homes que llegeixen dones.

La sacralitat de la paraula. Hueco Blanco (Sala Metàfora, 16:00)

La companyia Hueco Blanco organitza aquest recital en què conflueixen música, dansa, poesia, performance i videoart, i que ens farà endinsar-nos en un viatge iniciàtic a la cerca del que significa la paraula i la poesia.

Xerrada poètica. José Corredor-Matheos i Esther Zarraluki (Sala Metàfora, 17:30)

El poeta i crític d’art José Corredor-Matheos i la poetessa Esther Zarraluki conversen sobre literatura, poesia i art.

Presentació dels Premis Francesc Garriga. Guillem Gavaldà i Maria Isern (Sala Metàfora, 17:30)

Cafè Central, Labreu Edicions, AdiA Edicions i Edicions del Buc organitza aquest recital, en què es llegeixen les peces dels participants als Premis Francesc Garriga, concedits a poetes inèdits.

Pepe Rubianes Poeta. José Corbacho, Mingo Ràfols, Jordi Llompart, entre d’altres (Sala Metàfora, 20:30)

Amb la direcció artística de Corina Oproae i organitzat per la Fundació Pepe Rubianes, aquest recital descobreix poemes inèdits de l’actor i còmic en les veus de Mingo Ràfols, Jordi Llompart, Àngel Petisme, José Corbacho, Lucas Villalata, Irene Cordón, Selene Millo, Esther Archi i Corina Oproae. Albert Rodríguez Mancini hi posa la música.


A banda d’aquestes activitats, a l’espai Poesia Infinita, a la Sala Hipèrbole, s’hi recitarà poesia durant tot el dia: Iolanda López i Paulina Vargas (11:30); Cristian Porres (12:15); Parnass / In-verso Ediciones (13:00); Animal Sospechoso (15:30); Carine Valette Ayala (16:15); Godall Edicions (17:00); Alexandre Planas, Joan Barceló i Anna Gas (17:45); Genealogías (19:15); ACEC (20:00); Editorial Comba (20:45).

Foto: UtopianMarket



Diumenge, 6 de maig

Poetes a tocar


A la manera de Brossa. Fundació Joan Brossa (Iglú, 12:00)

El taller infantil A la manera de Brossa sacsejarà els més menuts i els farà experimentar amb els poemes visuals i els poemes objecte sota el guiatge de la Fundació Joan Brossa.

Ranga. Poemes encadenats. Josep M. Sala-Valldaura i Jordi Mas (Sala Metàfora, 12:30)

Els poetes Josep M. Sala-Valldaura i Jordi Mas reciten peces poètiques.

Com fer un fanzine (amb èxit), (relatiu). Ceferino Galán, de El Naufraguito (Sala Metàfora, 13:30)

Ceferino Galán, editor del fanzine veterà El Naufraguito, explicarà com fer-ne un i no morir en l’intent.

Minimalet sur Santos. Pere Portabella, Manuel Guerrero, Toni Jodar, entre d’altres (Sala Metàfora, 17:30)

Entrelligant poesia, música i dansa, Pere Portabella, Toni Jodar, Manuel Guerrero, Manuel Huerga, Beatriu Daniel i les sopranos Clàudia i Ylona Schneider celebraran en aquest recital la figura de Carles Santos, artista valencià polièdric mort l’any passat.

Kraheisme il·lustrat. Pablo Carbonell (Sala Metàfora, 20:30)

En aquest recital-concert, Pablo Carbonell, antic cantant de los Toreros Muertos, homenatja Javier Krahe i la seva ironia i comèdia a l’hora de fer cançons.

Paral·lelament, a Poesia Infinita s’hi recitarà poesia durant tot el dia: Vollana Edicions (11:30); LaBreu Edicions (12:15); Pilar Plaza (13:00); Juan Carrano i Osías Stutman (15:30); Albert Tolà i Júlia Bel (16:15); Cafè Central (17:00); Aitana Montaner i Roser Amills (17:45); Festival Acròbates (18:30).



A més a més, durant els tres dies trobarem activitats de tot tipus. Petits i grans podran jugar amb la poesia a l’activitat Cadàver exquisit, en què posaran en pràctica una tècnica creativa utilitzada pels surrealistes: per crear una peça única, cada participant escriurà per torn en un full de paper, el doblegarà per cobrir part de l’escriptura i la passarà a la persona següent. També, a Penja el teu poema a la xarxa, els qui se sentin inspirats podran escriure poemes en un format gegant i penjar-los a una xarxa física. Per als amants de Baudelaire, els artistes Rosa Galindo i Manuel Granados en fan un homenatge i creen una visió personal de la caverna de Plató amb la instal·lació de pintura i videoart Las flores del mal. A més, es podran veure les projeccions de l’artista Koke Voga i els vídeos de poetes de l’arxiu de l’ACEC (Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya).

Foto: UtopianMarket

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa