L’ablació, encara

14 fotos que denuncien la mutilació genital femenina

El 6 de febrer és el Dia Internacional de la Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina. Segons Unicef, aquesta realitat esgarrifosa afecta més de 200 milions de nenes i de dones al món, i Kenya és un dels països on encara es duu a terme tot i les prohibicions. Malgrat que l’activitat està sancionada des de l’any 2011 en aquest país –es castiga amb tres anys de presó–, la mutilació genital no hi ha estat eradicada. De fet, més enllà de Kenya, moltes dones adolescents la pateixen, especialment les que viuen a les zones tribals d’Àfrica. El fotoperiodista de Reuters Siegfried Modola s’ha endinsat a la tribu pokot de Kenya per retratar el ritual de l’ablació, una cerimònia que encara és vista com una mostra de resistència i honor. Desgraciadament, la mutilació causa seqüeles físiques i psicològiques durant tota la vida. Us oferim 14 imatges de la sèrie Rites of Womenhood.


1.

Foto: Siegfried Modola

 

2.

Foto: Siegfried Modola

 
 
3.

Foto: Siegfried Modola

 

 

4.

Foto: Siegfried Modola5.

Foto: Siegfried Modola

 

 

6.

Foto: Siegfried Modola7.

Foto: Siegfried Modola8.

Foto: Siegfried Modola

 

9.

Foto: Siegfried Modola


 

10.

Foto: Siegfried Modola
 


11.

Foto: Siegfried Modola
 


12.

Foto: Siegfried Modola13.

Foto: Siegfried Modola
 


14.

Foto: Siegfried Modola
 


La lluita contra la mutilació genital a Egipte:

Comentaris

  Yago Febrer 6, 2016 1:35 pm
  Vagi pel davant la meva total oposició a qualsevol mutilació ritual. Sigui quina sigui. Dit això, em pregunto perquè es munta tant de sidral per la mutilació genital femenina (ablació del clítoris) i en canvi ni s'en fa cas de la mutilació genital masculina (circumcisió). No serà perquè l'una la practiquen al cul del mon (Africa profunda) i en canvi l'altra la practiquen els amos del mon (Israel i Arabia)? No implica molta hipocresía tot això?
  Marnie Febrer 6, 2017 3:06 pm
  Doncs mira, es munta sidral perquè la mutilació genital té com a proposit que les dones no tinguem orgasmes. Si et sembla un tema menor i comparable a la circumsiciò és perquè probablement no estàs entenent res. Es tracta d'un fruit més del patriarcat i implica la repressió més atroç de la dona.
  Pati Febrer 6, 2017 11:10 pm
  Yago, no tenen res a veure. La circumsició es fa per prescripció mèdica i es fa habitualment en un centre hospitalari, en un entorn medicalitzat. A més, no deixa sense orgasmes els homes, ans al contrari. L'ablació es fa sense cap control sanitari, de qualsevol manera. Moltes nenes moren durant la mutilació. D'altres tindran complicacions en el futur. Hi ha noies que es desagnen, literalment. I condemnes aquestes dones a no obtenir cap mena de plaer físic durant les seves relacions sexuals. Si a tu et sembla que pots comparar totes dues coses...

Nou comentari

Como el agua
Y un brillo de luz de luna/ iluminaba tus ojos
Més entrades...
ArticketBCN x Mariona Tolosa
Atracció per l'art
14 il·lustracions de Mariona Tolosa Sisteré, una de les il·lustradores convidades per ArticketBCN
Més entrades...