Al mes de març, quan ens van confinar per la punyetera Covid-19, les ganes de desfogar-me per l’estranyesa de la situació –i l’avorriment, també– em van portar a anar fent dibuixos que se m’anaven acudint. Dibuixos sobre virus, mascaretes, distanciament social i tots aquests conceptes amb els quals ens vam familiaritzar d’avui per demà.

Eren il·lustracions urgents i assumidament efímeres, que jo imaginava que perdrien tota la gràcia al cap d’unes setmanes. Però –malauradament– resulta que, gairebé mig any després, mantenen tota la seva vigència, amb l’excepció d’algun dibuix sobre l’acumulació de paper higiènic o sobre les ànsies per passejar gossos. Així que n’he seguit fent, perquè la font d’inspiració segueix present.

Aquests són alguns dels que he anat fent aquests mesos. La veritat és que mai havia tingut tantes ganes que uns dibuixos meus passessin de moda.


1. L’any que vam viure perillosament.

Xavier Roca2. S’han acabat els petons.

Xavier Roca3. Viure entelats.

Xavier Roca4. Les noves cites a cegues.

Xavier Roca5. Reobren els museus.

Xavier Roca6. Venen temps asèptics.

Xavier Roca7. L’eròtica dels colzes.

Xavier Roca8. Quan rentes la mascareta a 40 graus.

Xavier Roca9. Per fi puc fingir que soc simpàtic.

Xavier Roca10. No vestim un sant per desvestir-ne un altre.

Xavier Roca


11. Estiu 2020.

Xavier Roca12. L’home invisible.

Xavier Roca13. El risc d’esternudar.

Xavier Roca14. Ens hem de protegir.

Xavier Roca

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Núria R B a setembre 12, 2020 | 20:53
  Núria R B setembre 12, 2020 | 20:53
  Molt divertit, gràcies!
 2. Icona del comentari de: Rosa. a octubre 07, 2020 | 18:16
  Rosa. octubre 07, 2020 | 18:16
  El meu comentari, es que no es parla lo suficient de com estan els nens, el seu estrès es bastan gran , aveure si m'explico, segueixen venin carregats de feina, perque els mestres segueixen el curs a rajatabla, no fos cas.....ens podriem relaxar i dur a terme d'una vegada per totes l'escola nova21 que tots volem....i no posar tantes floretes als docens! Que us eu passat 5 mesos cobran i pencan poc, se que no us agrada que us faigin critiques, però no tots sou tan bons! L'escola encara la feu arcaica, i ho teniu a la ma. Només es ser ampatics, els nens us ho agrairant I siusplau feu de mestres gran paraula i no de docens que son els funcionaris. Gracies.
 3. Icona del comentari de: 2n A ESO a octubre 09, 2020 | 08:26
  2n A ESO octubre 09, 2020 | 08:26
  Massa text.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa