Carles Fontserè va néixer el 9 de març del 1916 i va morir el 4 de gener del 2007. Als 17 anys ja feia portades de llibres i pintava cartells de publicitat cinematogràfica. Als 20, en esclatar la Guerra Civil Espanyola, va formar part del comitè revolucionari del Sindicat de Dibuixants.

Aquest artista polifacètic va ser conegut per ser un cartellista al servei de la revolució. Però també pels decorats i vestits originals per a obres de teatre, per la pintura de cavallet o per altres facetes seves com la de grafista o de dibuixant de còmics. El que ha estat més inèdit és el seu treball fotogràfic arreu del món, que recull més de 42.000 instantànies. El recordem fent un viatge a través de 7 d’aquestes imatges i de 7 cartells històrics, tots ells facilitats per Centenari Carles Fontserè.

1. Treballador assegut en una biga d’acer, sense cap sistema de seguretat ni arnès, posant unes grapes a molts metres d’alçada, en la construcció d’un gratacel a la Sisena Avinguda (Manhattan, Nova York). 1960-1962.

Foto: Carles Fontserè2. Dones i noies rentant roba en un rierol, davant d’uns infants asseguda a terra, a Tialpan (Ciutat de Mèxic). 1966-1967.

Foto: Carles Fontserè3. Noies pujant les escales, davant l’atenta mirada d’un mariner, en el Monumento Nazionale a Vittorio Emanuele II, també anomenat Altare della Patria, situat a la Piazza Venecia de Roma. 1963.

Foto: Carles Fontserè4. Homes jugant a cartes a la Via di Montserrato, Roma. 1970.

Foto: Carles Fontserè5. Afluència de persones a la parada d’autobusos de l’Avenue de l’Opéra, davant l’arribada de l’autobús 27, París (França).

Foto: Carles Fontserè6. Home llegint un diari al costat de l’editorial Pikering and Inglis LTB i d’una parada d’autobusos a la zona de Saint Paul’s Cathedral, Londres. 1963.

Foto: Carles Fontserè7. Treballadors del taller -conegut com a cal baster pobre– de Joan Frigola, al carrer de la Rambla núm. 1 de Banyoles (Pla de l’Estany, Girona). 1959.

Foto: Carles Fontserè8.

Carles Fontserè9.

Carles Fontserè10.

Carles Fontserè11.

Carles Fontserè12.

Carles Fontserè13.

Carles Fontserè14.

Carles Fontserè

Nou comentari

El piano

Comparteix

De mi

Som de carn i os i som esquerda
Comparteix

Paranoid Android

When I am king / You will be first against the wall
Comparteix

No ho puc fer per tu

Si ets bo per començar, també vull veure si ho acabes
Comparteix

Something

I don't want to leave her now/ You know I believe and how

Passadís

Equipo Crónica. Sense títol, 1972. Aquarel·la i guaix sobre teixit, 54 x 39 cm.
Comparteix

Tots van ser Picasso

Els Espais Volart exposen la col·lecció de 400 tapets decorats per artistes i escriptors en solidaritat amb el pintor
Comparteix

La Venus de Botticelli

14 obres d'un dels artistes més reconeguts del primer Renaixement
Comparteix

La soledat segons Hopper

14 obres de l'artista més representatiu de la pintura estatudinenca del segle XX
Comparteix

Soc infermer i només tinc dues mans

14 il·lustracions sobre la rutina del personal sanitari

Comparteix