El temps que passem concentrats en tot tipus de pantalles va en augment cada dia. Infants i adults som protagonistes d’una nova realitat, il·luminada amb la llum blava que emeten els dispositius electrònics que fem servir a totes hores. El fotògraf letó Al Lapkovsky va proposar-se il·lustrar com ens mantenim desconnectats de la realitat que ens envolta i el resultat és el projecte Disconnecting connection (Connexió que desconnecta), que ha resultat guardonat als International Photography Awards en la seva edició de 2018.

1.

Foto: Al Lapkovsky2.

Foto: Al Lapkovsky3.

Foto: Al Lapkovsky4.

Foto: Al Lapkovsky5.

Foto: Al Lapkovsky6.

Foto: Al Lapkovsky7.

Foto: Al Lapkovsky8.

Foto: Al Lapkovsky9.

Foto: Al Lapkovsky10.

Foto: Al Lapkovsky11.

Foto: Al Lapkovsky12.

Foto: Al Lapkovsky13.

Foto: Al Lapkovsky14.

Foto: Al Lapkovsky

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Anònim a novembre 20, 2020 | 13:54
  Anònim novembre 20, 2020 | 13:54
  Veig una pareja asseguda al sofá.Conectada a el teléfonos aquests parella śobliden per estar conectats a el teléfonoŚoblidan de la seva filla.la filla esta asseguda en el sól, a la cantonada del sofá,esta molt tris porqué ni un dels dos li fa cas a la filla hi ha pares qué per estar conectats aqueste telefon no li agafin cas a la filla cal ser una mica responsable i deixar un moment el teléfon per aprendre seva filla. La dona aquesta embarassada que le espera a l'altra nena.
 2. Icona del comentari de: Paula Morente Martinez a novembre 07, 2021 | 21:26
  Paula Morente Martinez novembre 07, 2021 | 21:26
  Les tecnologies fan que ens oblidem de les coses més importants, els nostres sers estimats, els que tenim al cantó. Prioritzem el facebook, watsaps... en fi, el mateix telèfon i deixem de banda la familia, els amics.. Moltes vegades que sortu a dinar amb ma mare miro el voltant meu i parelles, amics o fins i tot familia no parlen a taula están conectats amb el movil... conectats amb una vida que no es la seva i el pitjor de tot es que ens perdem el millor de cada dia. Poder es última vegada que veus aquella persona i no has pogut estar per ella, sino pel teu telèfon... A vegades ens oblidem de les coses més importants, els nostres. Segons aquestes fotografies podem veure el que he redactat anteriorment, però el pirjor és que cada vegada més deixem que la mainada tingui accés ràpid a les tecnologies, que no es dolent, però sempre amb sentit comú perquè s'han de relacionar amb altres nens al igual que els grans que han de donar exemple i deixar el telèfon per poder estar pels seus fills.
 3. Icona del comentari de: Concepció Martí Fonts. a febrer 15, 2022 | 15:44
  Concepció Martí Fonts. febrer 15, 2022 | 15:44
  Em fixo en una fotografía on hi ha un matrimoni ambdos entusiasmats amb els mòbils no hi ha comunicació entre ells els separa una pantalla de mòbil,no tenim comunicació entre les persones des que arribo l'era tecnòlogica ens passem part de la nostra vida pendents del mòbil,els ordinadors i els videojocs per mi és un tema molt preocupant estem enganxadíssim a les xarxes socials crant en els nostres fills un total fracàs escolar.
 4. Icona del comentari de: Adriana Erazo Perez a novembre 04, 2022 | 03:41
  Adriana Erazo Perez novembre 04, 2022 | 03:41
  cuando decimos la "conexión que nos desconecta" en estas fotografías se observa claramente el mensaje, por una parte nos entramos en un mundo de conocimientos exteriores haciendo que terminemos perdiendo y desaprovechando el tiempo valioso de nuestras vidas, olvidándonos de los valores familiares. y creando situaciones de abandono, soledad, desinterés, irresponsabilidad, pereza
 5. Icona del comentari de: Jarry Jawo a novembre 05, 2022 | 21:14
  Jarry Jawo novembre 05, 2022 | 21:14
  Hola La tecnología estas bien nos permite comunicarnos, informarnos y ubicarnos en cualquier parte del mundo. Es un avance enorme en la historia de la humanidad, en comparación a tiempos anteriores, pero por el otro lado nos puede perjudicar levemente, si le prestamos demasiada atención. No es decir que sea el fin del mundo, pero es un hecho que nos distrae mucho de la realidad, y queramos o no la mayor culpa es de las redes sociales. Cordialmente Jarry Baldeh

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa