Medinyà s’omple de visitants un cop a l’any amb la Fira del Conte. L’Associació de la Fira del Conte organitza la vuitena edició d’aquesta trobada dels diferents sectors del gènere infantil. Escriptors, il·lustradors, contacontes, llibreries, biblioteques, editorials i artesans participen en les diverses activitats que acull Medinyà el 21 de maig. L’objectiu és promocionar la part creativa de la creació literària infantil i fomentar la narració oral i altres aspectes artístics del conte, com els titelles o el teatre.

Per anar fent boca, el divendres 19 de maig hi haurà una lectura de contes per a adults del llibre Entrades exhaurides, de Mercè Saurina. I el dissabte 20, la companyia Dosdedeu presentarà l’espectacle Això és vida. El diumenge 21 serà el dia central de la Fira, amb un programa ple d’activitats consolidades d’altres edicions i novetats que la fan créixer. Com cada any, hi haurà una exposició de fotografies del contacontes de l’escola Santa Fe de Medinyà, fet amb la participació dels familiars dels alumnes; una tertúlia literària amb els escriptors Carles Sala, Maria Mercè Roca, Guillem Terribas, Lia Bertran i Ester Alsina i les il·lustradores Txell Darné i Andrea Zayas. A més, també hi haurà la presentació d’El petit país del senyor Pelut, d’Anna Font, l’obra guanyadora del concurs de conte il·lustrat Modest Prats.

Com a novetats d’aquesta edició del 2017, els visitants podran gaudir de l’espectacle En la boca del lobo, de la companyia de trajectòria internacional Títiriteros de Binéfar; la presentació del projecte KAMISHIBAI, de l’Associació del Casal del Conflent; un espectacle per a nadons del grup Dàdà; i els Contes sota la tela mosquitera, a càrrec de l’Associació de Narradores i Narradors. També es podrà visitar una exposició d’il·lustracions del llibre Once upon a time…, de Martí i Narcís Gironell, i una il·lustració-mural de Nina Bach, que pintarà en directe durant el dia. Tota la jornada estarà acompanyada musicalment amb els cants de l’alumnat de l’Escola Santa Fe de Medinyà, el grup Dàdà i un grup d’acordionistes de les comarques gironines. Igualment, dues de les propostes més destacades són l’espectacle El carreró de les bruixes, de la. Companyia Pocacosa Teatre, i Contes del Japó, amb Yoshihira Hioki.

Ens endinsem en la Fira del Conte de Medinyà amb 14 il·lustracions de contes, 14 mirades diferents de la proposta:

1. La il·lusió d’un poble que obre les portes als contes. Il·lustració d’Anna Mongay del conte Alí Babà i els 40 lladres.

Anna Mongay2. L’atenció i les cares embadalides de la mainada. Il·lustració de Cesc Pujol del conte En Patufet.

Cesc Pujol3. L’empenta i dedicació de tot un equip de voluntaris. Il·lustració de Marta Montenegro del conte La Blancaneus i els set nans.

Marta Montenegro4. L’olor dels llibres nous de les editorials, llibreries i biblioteques. Il·lustració de Verònica Figueredo dels contes El vestit nou de l’emperador/El Peix irisat.

Verònica Figueredo5. L’alegria de petits i grans passejant entre parades. Il·lustració de Pau Lamuà del conte El gat amb botes.

Pau Lamuà6. La passió dels rondallaires i conta-contes a l’escenari. Il·lustració de Georgina Artigas del conte El flautista d’Hamelín.

Georgina Artigas7. La curiositat dels nens i nenes als tallers. Il·lustració de Núria Oltra del conte Les set cabretes i el llop.

Núria Oltra8. La gatzara dels infants entre contes. Il·lustració d’Anna Font del conte En Frederik.

Anna Font9. La màgia d’il·lustracions que prenen vida. Il·lustració de Clara Gispert del conte La Ventafocs.

Clara Gispert10. El gust d’un bon dinar, un bon vermut i una bona companyia. Il·lustració de Núria Castillo del conte La Caputxeta Vermella.

Núria Castillo11. La vivor dels murals il·lustrats i dels carrers engalanats. Il·lustració de Marc Vicens del conte L’aneguet lleig.

Marc Vicens12. L’ànsia d’escriptors i il·lustradors que presenten els darrers contes. Il·lustració d’Andrea Zayas del conte Els tres porquets.

Andrea Zayas13. El goig de deixar volar la imaginació. Il·lustració de Nuxu Perpinyà del conte Alícia al país de les meravelles.

Nuxu Perpinyà14. La gresca del ball i de la música. Il·lustració de Lia Bertran del conte La rateta que escombrava l’escaleta.

Lia Bertran

Nou comentari

Comparteix