Gust de sal, olor de crema solar. Les havaneres a Calella i el reggaeton a Platja d’Aro. Uns que marxen per estudiar, uns que vénen a estiuejar. Nascudes a Palamós, la il·lustradora Marta Bellvehí i la fotògrafa Mònica Figueres saben que els pobles de pescadors, on a l’hivern es respira tranquil·litat, a l’estiu, amb l’allau dels turistes, es transformen. Per mostrar el contrast d’aquestes dues realitats han tirat endavant l’exposició I love Costa Brava. Una forma de viure-la i d’entendre-la ja sigui des de l’objectiu de la càmera com des de la creativitat que es pot experimentar amb pinzells i aquarel·les. L’exposició s’inaugurarà el divendres 13 de maig a les 19:30 a El Diluvio Universal (c/ Guilleries 3, Barcelona) i es podrà visitar fins al 27 de maig. En descobrim el procés creatiu, des de l’inici fins al resultat final.

Foto: I love Costa Brava


Marta Bellvehí creu que l’art serveix per expressar-se i perquè l’espectador el gaudeixi tant com el creador.

Foto: I love Costa Brava


En cada obra experimenten noves formes d’intervenció i de collage. És així com el dibuix i la fotografia es complementen i creen un nou llenguatge

Foto: I love Costa Brava


Dos punts de vista parlen d’una mateixa realitat. Han estat temps treballant la idea, sense pressions, amb l’estímul de poder fer-ho amb llibertat i d’anar madurant a poc a poc les idees.

Foto: I love Costa Brava

També retallen i utilitzen figures de personatges, com la imatge d’un senyor típic de Palamós o d’un turista. És així com contraposen dues realitats.

Foto: I love Costa Brava


Un dels treballs finals, on unes ulleres de sol emmirallen el mar, és emmarcat en la sorra d’una cala.

Foto: I love Costa Brava


Després de la primera exposició el projecte seguirà evolucionant i es presentarà a la Costa Brava.

Foto: I love Costa Brava


Una de les obres que s’hi exposaran mostra la tradició d’un ofici arrelat al mar, el del pescador. El pare de la fotògrafa Mònica Figueres el representa en aquesta fotografia. Marta Bellvehí ho complementa dibuixant les lletres de l’havanera Vestida de nit.

Foto: I love Costa Brava

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa