L’escola en temps de pandèmia

14 dibuixos amb què una mestra de primària mostra què viuen infants i educadors

Arxivat a: Andrea Zayas, Passadís

Els de segon B, cinquè A i primer A entren a menys cinc per la porta del darrere; els de tercer C, quart B i sisè, a l’hora en punt per la porta lateral; la resta, a i cinc per la porta principal. Esglaonats, que no es creuin amb cap més grup, han de posar-se gel abans d’accedir, rentar-se les mans, prendre’s la temperatura. Saber si avui els de quart B tenen pati a la pista, a la zona de gespa, al porxo o a una de les tretze zones marcades perquè els he de recollir quan soni la segona alarma, buscar un espai exterior per poder practicar dansa i no trobar-me pel camí cap altre grup classe tot i que la Sara té germans i cosins a tots els cursos i es reunirà amb ells a la sortida. La mascareta per damunt del nas encara que no sàpiga mai quina cara fas, però jo tampoc me la puc treure i si no m’enteneu, no patiu, que aquest any aprendrem plegats el llenguatge de signes, que alguna cosa bona li hem de treure a tot això.

No ens enganyarem: ha estat una tornada molt dura i molt intensa. La primera setmana em vaig plantejar seriosament fer-me jardinera, pagesa o pastora. Amb tres setmanes de curs potser m’equivoco però crec que les criatures, malgrat tot, estan contentes de tornar. He imprès la meva bíblia amb els horaris, entrades i zones de pati de cada grup i aquesta setmana diria que encara no m’he equivocat. A més a més, comença a fer fred i, ves per on, la mascareta em cobreix la cara i la tinc més calentona. No sabem quant de temps durarà tot això ni si serem els propers a confinar-nos. Només sabem que ara som aquí, nosaltres i els protocols.


1.2.

Andrea Zayas3.

Andrea Zayas4.

Andrea Zayas5.

Andrea Zayas6.

Andrea Zayas7.

Andrea Zayas8.

Andrea Zayas9.

Andrea Zayas10.

Andrea Zayas11.

Andrea Zayas12.

Andrea Zayas13.

Andrea Zayas14.

Andrea Zayas

Comentaris

  Gustavo Octubre 5, 2020 6:43 pm
  Me han gustado mucho, una artista inteligente.
  Anònim Octubre 5, 2020 7:26 pm
  Molt xulooosss i divertits i reals
  Laura G.A. Octubre 5, 2020 10:26 pm
  Genial com dibuixa i descriu la realitat!
  Anònim Octubre 5, 2020 11:45 pm
  Molt bons. I encara més tendres Felicitats. I moltes gràcies per fer-nos veure-hi color.
  Anna Maria PradesAnònim Octubre 6, 2020 11:35 am
  Els mestres es mereixen un gran reconeixement.Crec que alguns pares no ho valoren.
  Yaya Octubre 6, 2020 7:37 pm
  tota la soliraditat amb els mestres
  Anònim Octubre 6, 2020 11:02 pm
  Sóc mestra, m'hi identifico totalment..., hi ha matins que no sortiria del llit... Sort que els infants ens regalen el millor del seu interior i ho fan tant bé com saben!
  Anònim Octubre 7, 2020 12:51 pm
  Us asseguro que és ben cert que la realitat supera la ficció !!! Ànims a tots els docents
  Anònim Octubre 7, 2020 4:07 pm
  Jan, la mascareta... JAJAJA Genial
  LA PETITA GRAN TRIBU Octubre 8, 2020 6:31 pm
  Sou supervivents, i molts dels docents intenteu suavitzar la dura realitat del dia a dia a les nostres escoles. Gracies profes! SI A LA JORNADA CONTINUA!
  Anònim Octubre 8, 2020 10:24 pm
  La ilustración es muy bonita, pero... Menos de 1 mes de curso y solo veo quejas, huelgas y pocas ganas de trabajar... Durante la pandemia todos hemos remando sobretodo los sanitarios en primera línea y eyy ni una sola queja, ni una sola huelga, sin material, sin garantías, sin seguridad y llegando a casa con precaucion de no contagiar a la familia. El resto de trabajos adaptándose desde el primer minuto y la gente que podía teletrabajando y a la vez haciendo de profe... Porque si, nos hemos sentido desamparados y abandonados por las escuelas (por lo menos en la que me toca... Publica por cierto) y ahora después de meses con sueldo íntegro y poco, muy poco trabajo, ya que la mayoría de contenidos eran enlaces online, ahora que toca currar y recuperar el tiempo perdido (académicamente hablando) para los niños ahora después de menos de un mes de trabajo, quejas, excusas, huelgas. Ahora no señores, ahora no toca más que remar...
  Anònim Octubre 9, 2020 10:23 am
  Entre tots descobrirem la realitat!!! Si els nens son tant transparents...que ens fa por??? Donem un pas...com fan ells!!! Realitat o ficció?!?!!!??!?
  Antonia jubilada Octubre 9, 2020 12:06 pm
  Gràcies a tots els docents per deixar.vos la pell cada dia, fent amb el vostre exemple créixer als infants
  Anònim Octubre 11, 2020 3:24 am
  Primer de tot, donar les gràcies al personal docent...no hi ha paraules. Per acabar, la recomanació, dedicada a l'anónim que ha titulat Vergonya: la ilustración 13 responde perfectamente a su comentario. Salutacions!
  Jordi Andorrà Guitart Octubre 20, 2020 7:15 pm
  M'ha semblat molt bé. Du però entenedor

Nou comentari

Joia
I per fi, el que em fa feliç, / ho tinc i vaig mar endins
Més entrades...
Foto: NeONBRAND
Vine a veure el pessebre
El Monestir de Pedralbes convida a gaudir els diorames de l'Associació de Pessebristes de Barcelona
Més entrades...