Vivim envoltats d’estereotips de bellesa, de cànons perfectes, d’una societat que sempre està a dieta. La revista Now Toronto, per tercer any consecutiu, fa una publicació a favor d’estimar el nostre cos. Tanja-Tiziana ha estat l’encarregada de fotografiar nou persones que posen davant de la camèra sense complexos, explicant la seva història personal. Amb el títol Love your body, convida a acceptar-nos físicament com som.

1. “Estimat cos. Cos preciós. Em sap greu haver-te fet passar gana. Em sap greu haver-te fet treballar quan no volies treballar. T’hauria d’haver escoltat.” Catherine Hernández és escriptora. Des que li van diagnosticar dues malalties cròniques l’any passat, escriu cartes al seu cos. Durant aquest temps ha après a dir prou quan el cos li ho demana, a estimar-lo i cuidar-lo.

Tanja-Tiziana2. Heidi Hawkins fa poc que ha estat mare per primera vegada. Diu que l’embaràs ha estat la millor experiència de la seva vida. Convida les dones, especialment les que són mares, a despullar-se de complexos i defensa l’alletament en públic. La Heidi diu que té els pits caiguts, no té temps de depilar-se i llueix al ventre una cicatriu de cesària. Ho fa orgullosa, perquè diu que dur un fill a la vida i tenir-ne cura és la meravella més gran que li ha pogut passar.

Tanja-Tiziana3. Paul Lančarič és locutor. Està molt content que mostrar el seu cos no li sigui un problema, perquè, diu, quan et sents bé amb tu mateix, l’ansietat desapareix. Explica que sempre ha estat una mica grassonet i que fins als 25 anys li feia molta vergonya ensenyar el seu cos en públic. “Una vegada vaig haver d’asseure’m dins d’un armari per gravar un audiollibre d’una novel·la eròtica. No em vaig sentir còmode fent feines així fins que vaig anar a platges nudistes i vaig començar a experimentar el naturisme”.

Tanja-Tiziana4. Ted Hallett és escriptor i improvisador. Li van diagnosticar un càncer al ronyó que li ha deixat una cicatriu de la caixa toràcica a la cuixa dreta. Al principi, li feia vergonya que les noies el veiessin despullat, però arran d’una relació amb una noia que també ha patit un càncer, ha après a acceptar-se. Diu que des que s’ha enfrontat a la mort, no es preocupa per tonteries. “Hi ha coses sobre les quals no tinc control. A mesura que em faig gran, m’importa menys el que pensi la gent. I això inclou com em veig. El meu cos és el meu cos i estic bé així.”

Tanja-Tiziana5. Acacia Christensen és lluitadora de la League of Lady Wrestlers. Parla segura d’ella mateixa sobre la seva força i la seva complexitat. “Sí, estic grassa i plena de tatuatges. No puc fer res per canviar-ho, doncs ho gaudiré”. “Quan lluito em veig molt poc atractiva, però m’agrada. Em vesteixo com un personatge de dibuixos animats, ningú em pot dir res. Vaig decidir que el meu personatge seria un monstre gran i gras. Fer que la gent t’escridassi és molt poderós i gairebé més gratificant que intentar agradar-los”.

Tanja-Tiziana6. Jasbina Justice, activista, professora de ioga, coordinadora i intèrpret de la companyia de porno feminista Spit. Ha après a sentir-se còmoda amb el seu cos després de patir una agressió sexual. Tot i que està acostumada a ensenyar-se, diu que utilitza aquesta sessió de fotos per mostrar-se tal com és ella, sense sexe, sense desig, abraçant el seu cos, compartint la seva història, ensenyant la seva cara més vulnerable.

Tanja-Tiziana7. Prince Amponsah, actor, treballador social i estudiant de la Universitat de Ryerson. Va patir cremades molt importants en un incendi. Al començament, tenia dubtes sobre si tornar als escenaris, però va deixar les pors enrere. “No es veu gaire gent com jo a l’escenari o a la pantalla i a vegades són necessaris aquests tipus de models: veure’t a tu mateix, sentir que pots formar part d’això”.

Tanja-Tiziana8. La Jewelz Mazzei és model. Diu que mai es veuen als mitjans de comunicació cossos com el seu i que si ella n’hagués vist, li hauria estat més fàcil acceptar-se. Per això va sentir la necessitat d’ajudar persones que s’han sentit com ella. És activista corporal amb el moviment #BigAndBlunt, perquè tothom se senti bé amb ell mateix.

Tanja-Tiziana9. Monique Mojica, actriu, dramaturga i directora artística de Chocolate Woman Collective. Aquesta dona de 68 anys va decidir participar a la sessió de fotos per compartir part de la seva cultura i de la seva ira al voltant de la reserva índia de Standing Rock. Li ha servit com a homenatge a les dones que ballen, canten i resen davant de les descàrregues de gas lacrimogen.

Tanja-Tiziana

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Mar SH a gener 18, 2017 | 20:59
  Mar SH gener 18, 2017 | 20:59
  Ostres! Quina bellesa de cossos i quina autenticitat i diversitat. Tant lluny de la bellesa clònica i impossiblement perfecta que ens ven la publicitat. Gràcies per fer difusió d'aquestes imatges i de les històries personals que hi ha darrera!
 2. Icona del comentari de: Anònim a gener 19, 2017 | 00:34
  Anònim gener 19, 2017 | 00:34
  No importa quin tipo de cos tenim...lo important és la forma de actua de casa persona...i de fet hi han moltes que són meravelloses. ...m'agrada molt sé com sóc...encara que no tingui un cos 10...!!! I aplaudexu a totes les persones que siguin com siguin s'estimen així mateixes....!!!
 3. Icona del comentari de: Paz Orge Acebillo a gener 19, 2017 | 04:01
  Paz Orge Acebillo gener 19, 2017 | 04:01
  No hay belleza más auténtica que sentirse libre y aceptarse sin juicios ni prejuicios, sin presiones de la moda, sin imposiciones sociales absurdas por antinaturales. Me han encantado todas las fotos, admiro a la gente que se muestra tal como es sin complejos , con su personalidad fuerte y única , desafiando los canones de la tirana belleza que nos intentan vender.
 4. Icona del comentari de: Anònim a gener 19, 2017 | 13:18
  Anònim gener 19, 2017 | 13:18
  Som essers humans i lo important en nosaltres son els pensaments i els sentiments. Un cos es bonic i agradable sempre i quan pertany a un esser huma que s'estima a ell mateix als seus i a la vida en general.
 5. Icona del comentari de: Anònim a gener 19, 2017 | 13:50
  Anònim gener 19, 2017 | 13:50
  Soc petita de talla pero molt gran de amor i sentiments per la meva gent,diuen que tindria que aprimar el meu cos ,pero per que si amb sento molt be axis ? Gracies per compartir persones, grans persones.
 6. Icona del comentari de: Anònim a gener 20, 2017 | 05:42
  Anònim gener 20, 2017 | 05:42
  Son fantàstiques
 7. Icona del comentari de: Anònim a gener 20, 2017 | 15:52
  Anònim gener 20, 2017 | 15:52
  Una cosa és tenir un cos saludable quilo més, quilo menys; una altra de molt diferent és y autoenganyar-se per incapacitat d'afrontar una millora física que comporti un sacrifici o un esforç.
 8. Icona del comentari de: Anònim a gener 20, 2017 | 19:34
  Anònim gener 20, 2017 | 19:34
  i tant que cal acceptar-se, encara que a segons qui li pot costar més, i els complexos físics o psicològics de vegades són ben reals i també cal acceptar aquesta possibilitat !!! Cadascú ho viu a la seva manera...Respecte sempre!! Qui s'accepta felicitats i qui no que busqui camins per millorar tant naturals amb força de voluntad o artificials amb gosadia, el que compte és ser feliç i camins n'hi han molts ...
 9. Icona del comentari de: Anònim a gener 20, 2017 | 19:36
  Anònim gener 20, 2017 | 19:36
  Molt bé això és la vida...
 10. Icona del comentari de: Anònim a gener 21, 2017 | 12:16
  Anònim gener 21, 2017 | 12:16
  Estimo el meu cos i per això m'automutilo amb tatuatges.
 11. Icona del comentari de: Anònim a abril 18, 2017 | 11:19
  Anònim abril 18, 2017 | 11:19
  El més important és sentir-se bé amb el cos que té cadascú. Tanmateix, en aquest article apareixen persones que no estan dins els marges que es consideren saludables i segur que tenen més risc de patir malalties cardiovasculars. Estima't tinguis el cos que tinguis, però cuida't.
 12. Icona del comentari de: Anònim a abril 18, 2017 | 11:56
  Anònim abril 18, 2017 | 11:56
  si un s'agrada, que importen els putus esteriotips marcats per la societat? Soc mare, i em veig el cos plé de vida. No em cal més.
 13. Icona del comentari de: Anònim a abril 18, 2017 | 15:15
  Anònim abril 18, 2017 | 15:15
  M'indigna veure models reprimes en tots els anuncis. El seu cos és fins i tot lleig. Les nenes i noies s'hi mirallen i és ben natural que hi hagi tanta malaltia entre joves que no volen menjar.
 14. Icona del comentari de: Anònim a abril 18, 2017 | 15:32
  Anònim abril 18, 2017 | 15:32
  Mai seré feliç amb el meu cos. Ja sencarreguen els metges. Tot el que tinc no te solució perque soc grassa. Ara em volen operar,convertirme en una dona prima, de pellejo colgante y sin estómago.
 15. Icona del comentari de: Anònim a abril 18, 2017 | 19:08
  Anònim abril 18, 2017 | 19:08
  M'ha encantst! A veure si així aprenc a estimar-me tal com soc, una miqueta passada de kilos!!! Gràcies! 2017
 16. Icona del comentari de: Anònim a abril 18, 2017 | 22:37
  Anònim abril 18, 2017 | 22:37
  Fotos sensacionals de gent súper autèntica. M'ha agradat moltíssim.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa