La identitat, el medi ambient, la transformació del paisatge, els drets de les dones o el futur dels joves. Aquests són alguns dels temes que tracten els deu projectes guanyadors de la vintena edició de FotoPres ”la Caixa”. Ara s’exposen al CaixaForum de Barcelona amb el títol de Nova imatge documental. La mostra reflecteix l’amplitud d’interessos del documentalisme contemporani, però també un canvi de paradigma. Els fotoperiodistes han passat de la necessitat de documentar els fets a la investigació i de l’objectivitat al compromís personal. El nou documentalisme convida l’espectador a viure les històries que hi ha darrere de les fotografies perquè pugui identificar-s’hi i crear-hi empatia.

A l’exposició, que es podrà visitar fins al 30 de juliol, la fotografia es barreja amb nous registres i formats digitals, com vídeos o webs, que formen part del món de la comunicació actual. Els autors seleccionats són Arturo R. Castillo & David Rodríguez, Federico Clavarino, Dani Pujalte & Rita Puig-Serra, Nacho Caravia, Alejandro S. Garrido, Carlos García, Nicolás Combarro, Laia Abril, Rubén H. Bermúdez i Anna Bosch Miralpeix. Han estat premiats amb les Ajudes a la Producció i Publicació per a Projectes d’Imatge Documental de la Fundació Bancària “la Caixa”, la possibilitat de participar d’aquesta exposició i la publicació d’un fotollibre.

1. Una història paral·lela, Alejandro S. Garrido.

Foto: Alejandro S. Garrido2. Bubble Beirut, Anna Bosch Miralpeix.

Foto: Anna Bosch Miralpeix3. www.thecolorsmountain.org, Arturo R. Castillo & David Rodríguez.4. Good Luck with the Future, Dani Pujalte & Rita Puig-Serra.

Foto: Dani Pujalte i Rita Puig-Serra5. Mamá, Nacho Caravia.

Foto: Nacho Caravia6. Ciudad Real, Carlos García.

Foto: Carlos García7. Hereafter, Federico Clavarino.

Foto: Federico Clavarino8. Y tú, ¿por qué eres negro?, Rubén H. Bermúdez.

Foto: Rubén H. Bermúdez9. Arquitectura espontània, Nicolás Combarro.

Foto: Nicolás Combarro10. Las17, Laia Abril.

Foto: Laia Abril

Nou comentari

Comparteix