L’invent de la realitat

Un tast de l'univers surrealista que crea l'artista Oriol Jolonch

Arxivat a: Fotografia, Passadís

El museu Can Framis de Pintura Contemporània, de la Fundació Vila Casas, acull fins al 20 de desembre la mostra Realitats inventades, del fotògraf i dissenyador Oriol Jolonch. La manipulació digital i la imaginació són clau en l’obra de l’artista.
 

El director de pista. Foto: Fundació Vila Casas


«La meva afició per plasmar realitats inventades ve de ben jove, quan vaig heretar un vell aerògraf del meu pare amb el qual vaig efectuar els meus primers passos, petits quadrets que van servir per il·lustrar portades de velles cassettes i alguns pòsters que guardo amb molt afecte en algun racó de casa i sobretot de la meva memòria.»
 

Levedad. Foto: Fundació Vila Casas

 
«Sempre vaig mantenir un contacte directe amb la fotografia, però va ser justament quan estava entrant en l’era digital quan em va seduir definitivament, la qual cosa em va portar irremeiablement a la passió per crear altres mons, altres realitats aparentment inventades, però reals d’una manera o una altra.» 
 

El capitán sardina. Foto: Fundació Vila Casas

 
«Són treballs bàsicament fruit de la imaginació, alguns dels quals meditats i estudiats amb deteniment i amb un llarg recorregut darrere. D’altres, no obstant això, són com petits centelleigs de lucidesa que, de tant en tant, m’ataquen i que després intento plasmar en forma d’imatges fixes, sense cap pretensió més que la de fer que la gent s’aturi uns instants davant de la imatge i l’observi amb una miqueta més d’atenció. També de fer-se algunes preguntes o imaginar la història que hi podria haver rere cada escenari fent una reinterpretació de la realitat.»
 

Radio. Foto: Fundació Vila Casas


«En fi, induir l’espectador a confondre realitat i ficció.»

Nou comentari