Foto: Fabra i Coats – Fàbrica de Creació
Foto: Fabra i Coats – Fàbrica de Creació

La Fabra i Coats – Fàbrica de Creació batega com el cor del teixit creatiu del seu barri, Sant Andreu de Palomar, i la seva ciutat, Barcelona. Vol consolidar el seu paper d’espai interdisciplinari, catalitzador i facilitador, sempre arrelat i amb la mirada posada al seu entorn amb una nova convocatòria de residències artístiques per donar suport al desenvolupament de projectes artístics i d’iniciatives culturals.

Després dels desajustos i ajornaments causats per la pandèmia, la nova convocatòria torna a cridar artistes i agents culturals de tots els llenguatges artístics contemporanis perquè desenvolupin els seus projectes i mostrin el seu procés de treball. Arts visuals i plàstiques, arts escèniques i arts en viu, música i art sonor, cinema i audiovisual, transmèdia, literatura, totes les disciplines troben un espai, creatiu però també físic, a la Fàbrica perquè l’habitin, hi creixin i exposin la seva singularitat, qualitat i experimentació.

Foto: Fabra i Coats – Fàbrica de Creació
Foto: Fabra i Coats – Fàbrica de Creació

Les residències

La Fabra i Coats – Fàbrica de Creació cedirà gratuïtament els seus espais, així com els materials tècnics de què disposa, per una durada mínima d’un mes i màxima d’un any als projectes que resultin seleccionats i que ho hauran sigut, entre altres coses, per l’interès en treballar la relació entre educació, cultura i territori a través de les arts i el compromís la transparència, la sostenibilitat, l’equitat, la paritat i la diversitat.

Aquesta convocatòria restarà oberta fins al 20 de setembre de 2021 (aquí en podeu consultar les bases completes) i cal presentar-s’hi a través d’aquest formulari. La comissió de selecció dels projectes estarà formada per Oriol Martí Sambola, Eva Vila Purtí, Lola Armadàs Font, Anna Irina Russell, com a persona que ha estat resident artístic de la Fàbrica de Creació; i Carles Sala Marzal, en representació de l’equip gestor de l’equipament.

El programa de residències artístiques de la Fabra i Coats ha acollit un bon grapat de projectes des del 2018, un ampli ventall que inclou des d’exploracions de la relació entre la llum, la imatge, el so i la tecnologia amb l’espai i la creació artística com Portales, un projecte d’Andria Nicolaou; peces teatrals que combinen el text amb l’audiovisual com Uluburun, de la Cia. Tres Marías Racoon; o el Paparazzi Paral·lel Ensamble, un projecte d’investigació i creació radiofònica que barreja transmissió radial en viu amb la realització d’una performance en ple centre de la ciutat.

Extracte d’Uluburun, de la Cia. Tres Marías Racoon, projecte residenta a la Fabra i Coats el 2018:

Nou comentari

El piano

Comparteix

No ho puc fer per tu

Si ets bo per començar, també vull veure si ho acabes
Comparteix

Something

I don't want to leave her now/ You know I believe and how
Comparteix

Carros de foc

Vangelis va ser el compositor de la banda sonora d'aquesta pel·lícula
Comparteix

La moto

Passeu del meu funeral/ si un bon dia me la foto

Passadís

Equipo Crónica. Sense títol, 1972. Aquarel·la i guaix sobre teixit, 54 x 39 cm.
Comparteix

Tots van ser Picasso

Els Espais Volart exposen la col·lecció de 400 tapets decorats per artistes i escriptors en solidaritat amb el pintor
Comparteix

La Venus de Botticelli

14 obres d'un dels artistes més reconeguts del primer Renaixement
Comparteix

La soledat segons Hopper

14 obres de l'artista més representatiu de la pintura estatudinenca del segle XX
Comparteix

Soc infermer i només tinc dues mans

14 il·lustracions sobre la rutina del personal sanitari

Comparteix