La mestra interina

14 il·lustracions (més 4 de regal) sobre les peripècies dels docents que van d'escola a escola

Vaig néixer al Far West català (Lleida) l’any 1988. A primària, quan em preguntaven què volia ser de gran sempre responia “escriptora i bohèmia”. No tenia massa clar què havia de fer per ser cap d’aquestes dues coses, així que al final em vaig decidir per estudiar magisteri d’educació infantil i seguir conservant una mica d’aquesta innocència.
 
Amb 21 anys i un títol signat per un rei d’un castell llunyà, vaig endinsar-me en el fascinant món de les substitucions i interinatges de l’escola pública catalana. Vaig anar rodant per tot de centres ben diferents: alguns de petits i amb ràtios de 12 alumnes, alguns de tan grans que mai vaig acabar de saber-me el nom de tots i totes les meves companyes… A cada escola anava vivint aventures que em feien petar de riure i jo, que sempre he xerrat pels descosits, anava explicant aquestes anècdotes de mestra novella a qui em volgués escoltar.
 
Amb 29 anys, quan ja portava tot un sac d’experiències viscudes, en Sergi Bertran, el meu company de somriures, em va dir: “I si ho dibuixem?”. Nosaltres feia poc que havíem obert un petit estudi de disseny i il·lustració (MOMO Estudi) a Lleida i em va semblar ben emocionant compartir totes aquestes vivències. Des de llavors, treballem per treure cada setmana una nova tira de La mestra interina i demostrar que per ser mestra has d’aprendre a riure’t de tu mateixa.


1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.13.14.15.16.17.18.

Comentaris

  Irista Setembre 10, 2018 12:44 pm
  Aquest any començo a estudiar magisteri als meus 40 anys. M'ha encantar!
  Anònim Setembre 10, 2018 9:39 pm
  Pot ser podrias fer un compte amb totes les vinyetes. M'ha encantat
  Magda Benet Setembre 19, 2018 8:57 pm
  Teniu feina x sempre. Els nens no deixen mai de sorprendre't. Avui un nen havia de llegir "peu" i em diu "Pala", despres de reiterar que llegís les lletres, i ell insistir en "pala" li pregunto on es la "A". Em contesta més content que un gingol: A marxat!
  Pepo Octubre 31, 2018 4:14 pm
  M'han agradat molt, he estat durant força temps profe de P-3 i t'asseguro que són escenes que poden ser compartides. Tots són reals com la vida mateixa, "l'abrigat bé" és un fet universal i característic dels dies freds

Nou comentari

La passió de Jacqueline du Pré
La violoncel·lista interpreta una peça d'Edward Elgar dirigida per Daniel Barenboim
Més entrades...