El 1955 un grup de fotògrafs van organitzar un concurs per ensenyar què passava al món. Des de llavors només ha fet que créixer i s’ha convertit en un referent arreu. Fem un recorregut per 14 de les fotografies que s’han presentat a la nova edició del World Press Photo. Les sis primeres estan nominades i el 12 d’abril es faran públiques les guanyadores.

1. La crisi de Veneçuela. 3 de maig del 2017.
Retrata com en els disturbis a Caracas, un manifestant de 28 anys de l’oposició es va cremar per accident i es va convertint en una torxa humana. Estava corrent desesperat, buscant ajuda per apagar el foc del seu cos. A la paret de la imatge podem veure un grafiti d’una pistola que apunta la paraula pau.

Foto: Ronaldo Schemidt, Agence France Presse



2. Boko Haram atapeïda de bombes suïcides. 21 de setembre del 2017.
Aisha, de 14 anys, va ser raptada per Boko Haram i obligada a immolar-se en una missió suïcida. Va aconseguir escapar-se en comptes de detonar les bombes.

Foto: Adam Ferguson, The New York Times



3. Testimoni immediat de l’atac al centre de Londres, 22 de març del 2017.
Una vianant ajuda una dona ferida després que el terrorista Khalid Masood l’atropellés a Westminster Bridge. Va matar cinc persones i en va ferir moltes altres.

Foto: Toby Melville, Reuters


4. La batalla per Mosul. 15 de març del 2017.
Civils que s’havien quedat a l’oest de Mosul després de la batalla per recuperar la ciutat fan cua per rebre medicaments.

Foto: Ivor Prickett, The New York Times



5. La crisi de Rohingya. 28 de setembre del 2017.
Els cossos dels refugiats de Rohingya estirats després que el vaixell amb què fugien s’enfonsés. Només hi va haver disset supervivents.

Foto: Patrick Brown, Panos Pictures, Unicef



6. La batalla per Mosul. 12 de juliol del 2017.
Un nen tret de l’àrea d’ISIS per un militant és cuidat per un soldat iraquià de les forces especials.

Foto: Ivor Prickett, The New York Times



7. Bellesa prohibida. 7 de novembre del 2016.
La pràctica de la planxa de pits per noies entre vuit i setze anys a Camerun es creu que retarda la maduresa i l’entrada a la sexualitat.

Foto: Heba Khamis



8. Més que una dona. 3 de febrer del 2017.
El doctor Watanyusakul ensenya a la pacient Olivia Thomas la seva nova vagina després de la cirurgia de canvi de sexe a l’hospital Chonburi, a Tailàndia.

Foto: Giulio Di Sturco


9. Latidoamerica. 29 de desembre del 2010.
Després d’anys de caos socials, tràfic de drogues i corrupció, molts llatinoamericans estan disposats a revoltar-se contra els problemes que afecten el seu país.

Foto: Javier Arcenilla



10. Peix volador en moviment. 18 d’agost del 2017.
Un peix volador neda per sobre la superfície del corrent del golf a la nit, a Florida.

Foto: Michael Patrick



11. Ja no és sagrat. 6 d’agost del 2017.
En pocs anys, el macaco japonès s’ha acostumat als humans. A les ciutats són entrenats per la indústria de l’entreteniment.

Foto: Jasper Doest



12. Solucions a la fam. 9 de març del 2017.
Les pràctiques innovadores d’agricultura als Països Baixos han reduït el consum d’aigua, pesticides químics i antibiòtics. Poden ser una de les solucions a la crisi global de la fam.

Foto: Luca Locatelli



13. Veient les cases cremar. 9 de setembre del 2017.
Un grup de persones de Rohingya al campament de Cox’s Bazar, Bangladesh, miren com es cremen cases just a la frontera amb Myanmar.

Foto: Masfiqur Akhtar



14. Esperant la llibertat. 21 de setembre del 2017.
Un rinoceront petit i blanc, drogat i amb els ulls tapats, a punt de ser alliberat a Okavango Delta, a Botswana, després de ser transportat des de Sud-àfrica per protegir-lo dels caçadors furtius.

Foto: Neil Aldridge

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa