Les dones reben moltes violències, i algunes d’elles són a l’espai públic. La il·lustradora nord-amerciana Tatyana Fazlalizadeh amb el seu projecte Stop Telling Women To Smile ha entrevistat i retratat dones que han estat assetjades verbalment. A partir de les seves històries, ha fet aquests cartells que fan reflexionar sobre els comentaris i les xiulades que han de sentir quan caminen pel carrer. Elles són de París, Mèxic i Nova York. És així com fa evident que no és un problema d’una ciutat, sinó del món sencer.

1. Les dones no busquen la teva validació.

Tatyana Fazlalizadeh2. El meu nom no és nena, sexi, dolça, bonica, guapa…

Tatyana Fazlalizadeh


3. Les dones no estan a fora per al teu entreteniment.

Tatyana Fazlalizadeh4. Deixa de dir-me que somrigui.

Tatyana Fazlalizadeh5. No soc la teva propietat. No controles el meu cos.

Tatyana Fazlalizadeh

6. No tens dret al meu espai.

Tatyana Fazlalizadeh7. La meva roba no és una invitació.

Tatyana Fazlalizadeh8.

Tatyana Fazlalizadeh9. No tens el dret sobre el meu cos.

Tatyana Fazlalizadeh


10. Les dones ho poden fer tot.

Tatyana Fazlalizadeh11. L’assetjament no és afalagador. És una falta de respecte.

Tatyana Fazlalizadeh


12. Els homes no posseeixen els carrers.

Tatyana Fazlalizadeh13.

Tatyana Fazlalizadeh14.

Tatyana Fazlalizadeh


Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a novembre 06, 2017 | 16:01
    Anònim novembre 06, 2017 | 16:01
    És veritat. Les dones reben moltes violències. Concretament, l'extrema, la violència de l'assassinat, en el cas de Catalunya, de mitjana s'assassinen unes 23 dones a l'any (9 a mans del seu marit). I s'assassinen uns 50 homes (3 a mans de la seva dona) però ells no importen. Ja han nascut per rebre. En total al voltant del 33% de les persones assassinades a Catalunya son dones. Déu n'hi do! A nivell mundial, que hi ha més masclisme, aquest percentatge és del 22%. I als llocs d'extrem masclisme, als països islàmics, és al voltant del 18% (el 82% restant només son homes assassinats. No cal preocupar-se). Ah! no, no son dades inventades, les trobareu aquí: http://www.datosmacro.com/demografia/homicidios?anio=2014 Les dades inventades son les que usen constantment aquestes entitats de dones per martellejar-nos de victimisme.
  2. Icona del comentari de: Anònim a novembre 06, 2017 | 20:25
    Anònim novembre 06, 2017 | 20:25
    Hola estimat anònim, El teu comentari m'entristeix. Potser és veritat, que moren més homes que dones al món, però això és a causa de les guerres, de les malalties, de tantes altres causes. Ja ho deus saber, que tristament de guerres encara n'hi ha moltes, i normalment aquells que hi lluiten són homes. És per això que les teves estadístiques et serveixen, no et dic pas que siguin mentida. L'únic que vull dir és que simplement agafen una altra mostra: els homicidis. Un home mor en una guerra perquè és un altre home qui el mata. En aquest projecte el que es denuncia és el masclisme i la manca de respecte cap a la dona, no pas les guerres. Es nota que mai no has hagut de passar por al carrer.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa