Lluny de la simetria falsa i distorsionada de la Barbie, també és possible oferir a les criatures nines i ninots que s’adiguin més amb la seva realitat social i corporal. Les persones amb discapacitat formen part d’aquesta realitat i, per tant, no hauria de ser estrany que hi hagi joguines que les representin. La iniciativa Toy Like Me, impulsada per l’empresa britànica Makies, ha esdevingut pionera en l’oferta d’aquests personatges, i l’èxit que estan tenint fa pensar que se n’ampliarà la gamma.
 

Foto: «Toy like me»

Foto: «Toy like me»


Toy Like Me té la voluntat que els nens amb discapacitat puguin sentir-se identificats amb les seves joguines, però també busca incorporar des de ben aviat la diversitat funcional a l’imaginari dels més petits. Encara que la qüestió no ens toqui de prop, si hem jugat amb una nina que va amb cadira de rodes, potser no ens sorprendrà tant veure una persona que n’utilitza pel carrer.
 

Foto: «Toy like me»

Foto: «Toy like me» 

Foto: «Toy like me»
El projecte té en compte tota mena de diversitats: físiques, visuals, auditives o intel·lectuals. També promou la normalització d’altres malalties que van més ellà de les discapacitats, com en el cas del VIH.
 

Foto: «Toy like me»

Foto: «Toy like me»


Toy Like Me ofereix diferents tipus de personatges i incorpora tant els nois com les noies al catàleg. De moment, aquestes joguines es poden comprar al Regne Unit. Però l’empresa fabricant es trasllada ara als Estats Units: l’expansió de les nines amb bastó i audiòfon sembla, doncs, imminent.
 

Foto: «Toy like me»

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Maria Ortensi a gener 17, 2016 | 20:56
    Maria Ortensi gener 17, 2016 | 20:56
    A veure quan arriben aquí!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa