Foto: Ramon Manent
Foto: Ramon Manent

Torna l’estiu i tornen Les nits del Palau Güell, un dels esdeveniments més especials i únics de les nits d’estiu a Barcelona. Les vetllades, que compten amb totes les mesures de seguretat sanitàries, tindran lloc els dies 1, 8, 15 i 22 de juliol a les 20.30 h al màgic i irrepetible terrat del Palau en què les xemeneies van ser concebudes per primera vegada per Gaudí com a escultures arquitectòniques.

Cada vetllada inclourà un concert ofert per una banda amb un estil diferent: des dels sons més primitius de la música jamaicana amb The Oldians fins a estils musicals posteriors com el doo-wop de The Velvet Candles. Abans del concert, els visitants descobriran, a través d’una visita exclusiva, els espais més importants d’aquest habitatge urbà que l’industrial Eusebi Güell va encarregar al seu amic Antoni Gaudí. L’immoble, inscrit a la llista del Patrimoni Mundial per la UNESCO des del 1984, destaca tant per la manera innovadora en què Gaudí va concebre l’espai i la llum, com per l’excel·lent qualitat dels materials nobles emprats i pel treball decoratiu i ornamental dels artesans que van col·laborar amb l’arquitecte.

Un cop al terrat, els visitants podran admirar un dels espais més preuats. Des d’allà, gaudiran d’una única i espectacular vista de la ciutat, que a l’època dels Güell, tan sols la contemplava el servei —que hi pujava a estendre la roba— o la mateixa família Güell quan volia mostrar als convidats el paisatge de la ciutat en construcció. Aquesta panoràmica es pot admirar des d’un entorn fantasiós, amb l’agulla cònica que corona el Palau i les vint xemeneies del voltant, algunes d’elles magníficament revestides amb la tècnica del trencadís.

Programació:

1 de juliol: The Oldians. La banda té influències dels sons més primitius de la música jamaicana i explora la relació d’aquest estil musical amb el llenguatge del jazz.

8 de juliol: Chino & The Big Bet. Quintet inspirat en el swing i el blues dels anys cinquanta que ha aconseguit un so propi inconfusible amb una enèrgica posada en escena.

15 de juliol: The Velvet Candles. És la formació capdavantera al país i en l’àmbit internacional en “doo-wop”, estil musical nord-americà que consisteix a cantar a cappella.

22 de juliol: Wax & Boogie Rhythm Combo. Banda especialitzada en el bugui-bugui dels anys trenta, el swing dels quaranta i el “rhythm-and-blues” dels cinquanta.

Les nits del Palau Güell

Visita exclusiva i concert: 20 € per persona. Entrades limitades.
La visita s’ofereix amb un guia especialitzat i es pot escollir entre tres idiomes: català, castellà o anglès.
Més informació i venda d’entrades a taquilles, al telèfon 934 725 775, a la web del Palau i a palauguell@diba.cat

Foto: Ramon Manent
Foto: Ramon Manent

Nou comentari

El piano

Comparteix

La nova cançó de Joan Dausà

Sortegem 3 entrades dobles per la festa de presentació a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm
Comparteix

The Look of Love

Nina Simone, Dionne Warwick i Diana Krall canten la cançó popularitzada per Dusty Springfield
Comparteix

Jove per sempre

Que sempre facis coses per als altres i deixis que ells les facin per a tu
Comparteix

Bob Dylan, només ho sap el vent

Per quants camins l'home haurà de passar/ abans que arribi a ser algú?

Passadís

Comparteix

Les mans del metro de Nova York

14 fotografies que retraten gestos, guants i dits durant un trajecte subterrani
Comparteix

Paraules (úniques) d’amor

14 dibuixos descriuen mots singulars d'arreu del món relacionats amb l'art d'estimar
Comparteix

El naïf del Duaner Rousseau

14 quadres mostren l'evolució del pintor francès
Equipo Crónica. Sense títol, 1972. Aquarel·la i guaix sobre teixit, 54 x 39 cm.
Comparteix

Tots van ser Picasso

Els Espais Volart exposen la col·lecció de 400 tapets decorats per artistes i escriptors en solidaritat amb el pintor

Comparteix