El bordell de Kandapara, a Bangladesh, funciona des de fa més de dos segles. L’any 2014 va ser enderrocat, però es va restablir amb l’ajuda de les ONGs locals. És un lloc aïllat entre murs de dos metres d’alçària on no compten les normes i convencions de la societat tancada de Bangladesh. Un espai on la prostitució és legal, on es respira un ambient lliure de moral, però també brut d’hàbits de subsistència, pobre en recursos. Fora d’aquestes parets els homes i les dones no poden mostrar-se ni les mínimes expressions d’afecte, no poden donar-se la mà pel carrer, no poden tenir sexe abans del matrimoni, no se’ls permet parlar amb extranys. Dins dels límits del prostíbul, les noies no duen mai hijab, els homes muslmans beuen alcohol o s’acosten a les noies només per prendre el te, seure una estona i xerrar. D’altres només busquen sexe.

La fotògrafa Sandra Hoyn relata la situació tan ambivalent a què s’enfronten aquestes noies, sense cap més mitjà de subsistència, sense poder tornar al passat opressor de què provenen, però sense poder mirar al futur, sense poder sortir a una comunitat que encara no les accepta professionalment. Creu que aquesta és una realitat que la societat ha d’acceptar i que reconèixer l’existència i la funció de les professionals del sexe és un primer pas per assegurar-los els drets a què tot treballador pot acollir-se.

1. Un client intenta fer un petó a la galta a la Priya, de 19 anys. Treballa al prostíbul des dels 17.

Foto: Sandra Hoyn2.

Foto: Sandra Hoyn3. Els pares de la noia van morir quan només era una nena i es va casar molt jove. Ella i el seu marit consumien heroïna i per això van acabar a la presó. Diu que és el millor lloc on ha estat perquè ningú li pegava. Allà hi va conèixer una dona que la va portar al bordell a treballar.

Foto: Sandra Hoyn4. La Kajol amb un client. Ella creu que té 17 anys però no n’està segura. Va estar casada durant 9 anys fins que el seu oncle la va vendre al bordell de Kandapara. Té un flll de 6 mesos, en Mehedi. Només dues setmanes després del part va haver de tornar a tenir sexe amb els clients, però cada cop li costa més tenir-ne des de l’embaràs.

Foto: Sandra Hoyn

5.

Foto: Sandra Hoyn6. La Meghla, de 23 anys, al llit amb un client. Als 12 anys treballava en una fàbrica de roba fins que un home li va prometre una feina millor i més ben pagada. La va vendre al prostíbul.

Foto: Sandra Hoyn7. La Dipa, de 26 anys, plora perquè està embarassada de dos mesos d’un dels seus clients.

Foto: Sandra Hoyn8. La zona del prostíbul està envoltada per un mur de dos metres. Als carrers, estrets, hi ha llocs de menjar, botigues de te i venedors ambulants.

Foto: Sandra Hoyn9. L’Asma té 14 anys i va néixer al bordell. Tot just aquest any ha començat a treballar com a prostituta. Fins ara, només ballava davant dels clients.

Foto: Sandra Hoyn10. La Jhinik, de 20 anys, va tenir fa cinc dies aquest parell de bessons. Encara no tenen nom.

Foto: Sandra Hoyn11. La Mim, de 19 anys, gaudeix d’una bona dutxa.

Foto: Sandra Hoyn12. La Pakhi, de 15 anys, és amb un client a la seva habitació. Fa un any que viu al prostíbul. Es va casar amb 12 anys, però va fugir. Un home la va recollir del carrer i la va vendre al bordell.

Foto: Sandra Hoyn13. Moltes de les noies neixen, creixen i crien els seus fills al bordell.

Foto: Sandra Hoyn14.

Foto: Sandra Hoyn

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Anònim a juny 22, 2016 | 10:35
  Anònim juny 22, 2016 | 10:35
  La misèria material i com a conseqüència humana porta a aquestes situacions de total deshumanització i on la dona encara es el graó més baiix. Com a mínim s'ha n'ha de parlar i denunciar-ho i lluitar per erradicar-ho Hem de ser tots plegats molt més solidaris
 2. Icona del comentari de: Anònim a juny 22, 2016 | 14:09
  Anònim juny 22, 2016 | 14:09
  Aquestes fotos m'han commogut i alhora m'han emprenyat, quina tristesa, quina pena néixer dona en aquests països, on pel fet de ser-ho poden arribar denigrar-te, violar-te massivament, casar-te essent encara un infant amb un vell o agredir-te fins a la mort. Quin món més mesquí i desigual estem permetent que en ple segle XXI passi atrocitats com aquestes... déu meu és que són nenes!!!
 3. Icona del comentari de: Anònim a juny 22, 2016 | 20:16
  Anònim juny 22, 2016 | 20:16
  Cuando crees que lo has visto todo siempre hay algo que te sorprende. Hay más animales que las propias fieras. El problema es que se sabe y se mira para otro lado, es más sencillo que hacer algo para remediarlo.
 4. Icona del comentari de: Laura Rodríguez a juny 23, 2016 | 08:50
  Laura Rodríguez juny 23, 2016 | 08:50
  Es demoledor, un reportaje que enseña una realidad siempre ignorada, pasada por alto, escondida debajo de la alfombra... Que provoca el abandono de las victimas, la permisividad de la venta y esclavitud de niñas y mujeres, hasta que no asumamos que la prostitución es el maltrato hacia otro ser humano no habremos avanzado en nada, mientras hablamos de derechos humanos en foros específicos de politiqueo, permitimos el tráfico humano mirando hacia otro lado. La exclavitud humana sigue presente en este siglo.
 5. Icona del comentari de: Anònim a juliol 02, 2016 | 13:38
  Anònim juliol 02, 2016 | 13:38
  Al veure les fotos es indignant y trist que la comunitat internacional no fácil res y el govern de Bangladesh que i pinta? Son paisos amb un atrás de cents d'anys no evolucionen y no els ajudan a ferlo !!
 6. Icona del comentari de: Marta cairolAnònim a juny 17, 2017 | 18:26
  Marta cairolAnònim juny 17, 2017 | 18:26
  Quins ulls mes tristos, nexa dona en aquest paisos, que hinuma, no se que di sempre lluitan
 7. Icona del comentari de: Anònim a juny 18, 2017 | 09:08
  Anònim juny 18, 2017 | 09:08
  no hi haurien aquests llocs inhumans per les nenes-dones si els homes els veiessim com culpables l'excusa que els homes "tenen necessitats" no m'és vàlida..em produeix rebuig total i em fastigueixa pobres noies, una mirada trista, apagada, buida....
 8. Icona del comentari de: Anònim a juny 19, 2017 | 23:43
  Anònim juny 19, 2017 | 23:43
  M'han conmogut molt aquestes fotos. És vergonyós que avui dia encara existeixin aquests llocs on les nenes són venudes i explotades sexualment sense cap mena d'escrúpols. Les seves mirades ho diuen tot: tristor, desesperació i manca d'esperances. És vergonyós i fastigós!!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa