Un dibuix de Marta Bellvehí. Foto: Pàgina de Facebook de «Murs lliures»


El món del grafit ha aconseguit regenerar barris, però sovint ha de conviure amb prohibicions estrictes. La iniciativa Murs lliures, impulsada per l’associació Rebobinart amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, dóna suport a l’art urbà sense cap persecució.

El projecte neix de la necessitat d’alliberar espais de creativitat per als artistes urbans de Barcelona. Disposa d’una aplicació informàtica que permet als participants descarregar-se un permís oficial per pintar a la paret o a l’espai que seleccionin. Les parets incloses a Murs lliures viuen una evolució artística constant. Aquesta metamorfosi que experimenten aporta, de fet, encara més valor a la iniciativa.

El projecte fa pedagogia de la part més creativa i transformadora de l’art urbà als els instituts i grups juvenils dels barris. A més, estableix col·laboracions amb entitats i associacions perquè aquests espais es converteixin en un punt de trobada de la creativitat d’arreu de la ciutat.


Murs lliures està inclòs al catàleg de Cultsurfing, un programa que treballa per crear xarxa entre projectes culturals singulars i aconseguir que tinguin més visibilitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa