El fotògraf Gaby Riva ha impulsat una proposta artística per trencar amb els prejudicis cap a la lactància materna en infants de dos anys o més. Lactancia infinita és una sèrie d’instantànies que retrata catorze mares donant el pit als seus fills, un moment íntim que reforça el vincle amb la criatura.

Us n’oferim un tast:

L’Emma, de dos anys, fa el pit amb la seva mare, la Bea, a la biblioteca

Foto: Gaby Riva


La Laida, de tres anys, amb la seva mare, l’Almudena, a l’escola

Foto: Gaby Riva


L’Hugo, de dos anys, en un centre comercial amb la Bárbara, la seva mare

Foto: Gaby Riva


Riva explica que l’Organització Mundial de la Salut recomana mantenir la lactància fins als dos anys com a mínim. El fotògraf defensa que la pràctica es pot allargar durant més temps, però considera que el fet que estigui mal vista socialment reprimeix molts pares. El projecte està pensat, precisament, per acabar amb els prejudicis i estripar els tabús.

En Leo, de tres anys, i la seva mare, la María, en un semàfor

Foto: Gaby Riva


La Noa, de tres anys, amb la seva mare, l’Ana, al mercat

Foto: Gaby Riva


La Maite amb el seu fill Santiago, de 3 anys, a la terrassa d’un bar

Foto: Gaby Riva


L’Adriana, en Pablo i l’Alba, que té dos anys, a casa

Foto: Gaby Riva


La trajectòria de Gaby Riva com a fotògraf està molt lligada a l’experiència de la paternitat. De fet, s’hi va començar a dedicar professionalment quan va néixer el segon fill. L’embaràs i el part són dos dels seus temes predilectes a l’hora de treballar.

La Marta dóna el pit a la Clàudia, de tres anys, al metro

Foto: Gaby Riva


L’Adrián, de 4 anys, al parc amb la seva mare, la Rosa

Foto: Gaby Riva


L’Ainara, de dos anys, aprofita un moment en família al súper

Foto: Gaby Riva

La Inés, de 3 anys, i la seva mare, la María, a la cafeteria


Lactancia infinita s’exposarà a partir del 22 novembre de 2015 al centre Las Artes de Arroyomolinos (Madrid).

La Mariela, de dos anys, i la seva mare, la Vanesa, a l’ascensor

Foto: Gaby Riva


La Beatriz amb la seva filla Zoe al teatre

Foto: Gaby Riva


La Ruth i la seva filla Iria, de sis anys, a la banyera de casa

Foto: Gaby Riva

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Anònim a novembre 06, 2015 | 12:04
  Anònim novembre 06, 2015 | 12:04
  Igual que es vol impulsar que es pugui donar el pit "a qualsevol lloc" i que s'accepti socialment com una cosa normal, es podria respectar també a la gent i altra part de la societat que NO vol veure pits contínuament. A les fotografies exposades anteriorment queda molt bonic, certament, però no totes les dones són tan maques ni totes tenen uns pits macos. Punt.
 2. Icona del comentari de: Anònim a novembre 06, 2015 | 21:38
  Anònim novembre 06, 2015 | 21:38
  Es cert algú ho havia de dir però..............no et semble que es una mica fora de lloc que algú avui en dia se senti ofès perquè no totes les dones son boniques ni tenen el pit al seu lloc? Suposo que ets un home i desitjo que el dia que tinguis una dona al teu costat sigui tan guapa i ben formada que inclòs rebutgi tindre un fill teu per no espatllar la seva anatomia perfecta que tu segur sabràs triar
 3. Icona del comentari de: Anònim a novembre 07, 2015 | 00:00
  Anònim novembre 07, 2015 | 00:00
  Felicito a les dones que han acceptat ser fotografiades, i al fotògraf per la seva professionalitat. Aprenem a respectar l’alimentació que la mare i el/la filla desitgen. En la mida que es normalitzi l'alletament matern aquestes situacions no ens cridaran l’atenció
 4. Icona del comentari de: Pits i Pères a novembre 07, 2015 | 00:23
  Pits i Pères novembre 07, 2015 | 00:23
  Crec que hi ha una gran diferencia en observar la bellesa d' uns pits i la bellesa de com un infant es nodreix de sa mare, no només d' aliment, si no de tot el seu afecte, tendresa i contacte. Jo quan veig una mare que alleta un nadó, no intento mirar els pits de la mare com son, sinò la cara dels nen@s en l' instant en que es calmen, es miren, o sencillament parlen amb la mirada mentre la vida passa de mugró a boca.
 5. Icona del comentari de: Anònim a novembre 07, 2015 | 00:39
  Anònim novembre 07, 2015 | 00:39
  La questió es amamantar...no ensenyar el pit...Son dos conceptes molt diferents....Son mares no models. S'ha de mirar la naturalesa i la bellesa del gest i no del pit, diria jo... Els que no vulguin veure una mare amamantant al seu/seva fill/a que no mirin.
 6. Icona del comentari de: Anònim a juny 07, 2016 | 20:46
  Anònim juny 07, 2016 | 20:46
  Entenc la lactancia materna com l'aliment més natural per un nadó, però res ho justifica als sis anys. Fins hi tot ho trob antistetic!
 7. Icona del comentari de: Anònim a octubre 15, 2016 | 05:07
  Anònim octubre 15, 2016 | 05:07
  Quan amamantem ho fem per astètica? Hofem perquè hi creiem, perquè ens agrada, perquè sabem que li estem donant lo millor al nostre fill, perquè estem creant el vincle més màgic del món, perquè li donem seguretat, protecció i consol, i perquè així ho decidim el binomi mare-fill. És una decisió únicament de la familia quant temps alletar, perquè han d'opinar els que no hi formen part? Que són els seus pits per poder opinar? Els que s'hi oposen o diuen coses com que és antiestètic, en realitat ens estan demostrant les seves frustracions i enveges per no haver pogut fer una lactància infinita. Els que opinen i miren els pits de la mare és que no entenen res de la maternitat, i son els que en el fons fan més pena perquè només demostren ser persones buides i sense valors. El moment de l'alletament només despren màgia i plaer, per això fa tanta ràbia!!! Salutacions,
 8. Icona del comentari de: Anònim a juny 18, 2017 | 13:33
  Anònim juny 18, 2017 | 13:33
  Llegint els vostres comentaris me n'adono de que cal donar el pit, molt i fins molt tard. Potser així al futur hi haura gent més empàtica, oberta, comprensible i humana. És necessari treballar per al canvi. Sou jns hipòcrites. Us escandalitzeu per veure una teta en la seva funció més natural ( inclús us atreviuva jutjar si és una teta maca o una dona maca, q ve a ser masclisme pur i dur) però sou els primers que a la platja viureu encantats amb dones amb topless i bikinis minúsculs. Reflexioneu una mica. En relació a donar el pit fins als sis anys... sí cal. I cal pq fill vol, mare vol i és un acte natural i evolutiu. Potser si alletessim fins quan necessiten els nens i no les empreses/ societat arreglariem més de 4 desastres.
 9. Icona del comentari de: Anònim a novembre 07, 2017 | 05:27
  Anònim novembre 07, 2017 | 05:27
  Semble mentida con hi ha gent que en aquest segle digui que no tenen ganes de veure tot el dia pits quan el únic que estem fent és alimentar i ja no només alimentar sino donar consol al nostre fill/filla. Aquest típos de persona només em quedaria dir-li que hi haurà molta gent que no li agradi la teva cara i t'ha d'estar veien.

Nou comentari

Comparteix