Vaig néixer a Almussafes (València) el 1994. Vaig crear el projecte Tres voltes rebel d’una manera totalment natural. Estudiava un màster d’il·lustració i em van demanar que fes una sèrie de tres il·lustracions que versessin sobre algun tema.

Sempre he tingut un pensament bastant crític i un caràcter reivindicatiu, però mai ho havia mostrat als meus dibuixos perquè pensava que no havia de barrejar-ho. Fins que va arribar aquell treball. Vaig decidir il·lustrar dones fortes: Marina Ginesta, Frida Kahlo i el típic cartell de propaganda We Can Do It. Vaig anomenar aquesta sèrie Tres voltes rebel per Divisa, el poema de Maria-Mercè Marçal que vaig estudiar a batxillerat i que el recordava com un dels més bonics, ja que és amb el que més m’havia sentit identificada. Entre els seus versos l’escriptora parlava de tres lluites: la del feminisme, la de classes i la cultural. I després de dibuixar les tres imatges, vaig creure que era el moment perfecte per obrir un nou compte a les xarxes socials i que el pseudònim que faria servir no podia ser un altre.

La música reivindicativa en català va marcar la meva adolescència. A les lletres d’aquelles cançons trobava el meu pensament fet paraules i ritme i allò em reconfortava. Així que vaig pensar que havia arribat el moment en què havia de fer servir la meva arma per comunicar aquest missatge, si era possible a més gent, i aquest cop de forma gràfica. Sento que no només puc gaudir de fusionar les meves dues passions, la música i la il·lustració, sinó que també tinc la satisfacció d’estar fent una funció social: compartir un missatge que necessita ser difós. Moltes d’aquestes obres les podreu veure del 9 al 23 de març a l’exposició que faig a la casa Orlandai.


1.

2.



3.



4.


5.


6.



7.

8.



9.


10.

11.

12.


13.


14.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa