L’Auditori de Barcelona organitza un any més una programació especial per gaudir del Nadal adreçada a tots els públics. Els últims anys han assistit als espectacles i tallers més de 30.000 persones i enguany l’oferta també és variada i igual de temptadora. Fins al 8 de gener, estan programades tot d’activitats i concerts en què es conjuguen la música antiga, la simfònica, la modernitat dels Beatles i la tradició de les nadales.

Una de les cites a què no es pot faltar aquestes festes és el concert de Nadal de la Banda Municipal de Barcelona, que també n’ofereix un altre per rebre l’any nou amb una combinació màgica d’espontaneïtat de la tradició popular amb l’elegància de la música clàssica.

Una altra de les grans propostes és la de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya sota la direcció d’Alexandre Desplat, el compositor de nombroses bandes sonores tan conegudes com les de les pel·lícules La jove de la perla, Philomena, The Imitation Game, Godzilla, El discurs del rei, El curiós cas de Benjamin Button, Harry Potter o El gran Hotel Budapest, per la qual va guanyar un Oscar.

També cal destacar com un dels espectacles més esperats el de Tortell Poltrona i Albert Pla, que venen des de l’escola dels somiatruites, d’enmig del Montseny, per omplir de rialles L’Auditori.

Aquestes dates són una ocasió immillorable per viure la música en família. El Servei Educatiu de L’Auditori ens ofereix quatre propostes per fer-ho: Sona Bach descobreix el compositor barroc als més petits de la mà del saxofonista Llibert Fortuny. L’activitat “Vine a Cantar” en què els assistents poden pujar a l’escenari a actuar davant del públic després d’unes hores d’assaig, ens presenta dues sessions: Vine a cantar… The Beatles II, amb Sargent Peppers i Vine a cantar… Nadales amb el Quartet Mèlt. El Museu de la Música també convida a fer un recorregut pels instruments tradicionals relacionats amb aquestes festes i a crear un instrument per tocar tot el Nadal.

Passegem per aquestes activitats i moltes d’altres programades durant aquest període amb 14 imatges:

1. La Banda Municipal de Barcelona homenatja un dels compositors clàssics catalans desaparegut recentment, Manuel Horta, en el seu tradicional Concert de Nadal.

Foto: May Zircus


2. Sota la direcció del gran director Jordi Savall, la Capella Reial de Catalunya & participants a la V Acadèmia (2016) i Hespèrion XXI dediquen el repertori a un dels compositors més grans del Renaixement, Heinrich Isaac.

Foto: David Ignaszeuski


3. Nordic voices interpreta peces expressament compostes per a la seva formació.

Foto: Frederik Arff


4. Desplat dirigeix les seves bandes sonores és l’espectacle en què el compositor i director fa un recorregut per la seva música de pel·lícules amb l’OBC.

Foto: filmmusicreporter.com

5. Tortell Poltrona i Albert Pla ens faran riure amb Projecte PP.

Foto: L’Auditori


6. El Museu de la Música ensenya la tradició dels instruments amb Els pastors músics.

Foto: L’Auditori

7. Llibert Fortuny acosta la música antiga als més petits amb Sona Bach.

Foto: May Zircus

8. Vine a cantar… The Beatles II amb Sargent Peppers i puja a l’escenari.

Foto: L’Auditori


9. Vine a cantar… Nadales amb el Quartet Mèlt.

Foto: L’Auditori

10. Concert extraordinari: concert de cap d’any amb la Banda Municipal de Barcelona.

Foto: L’Auditori


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa