Johannes Brahms va néixer a Hamburg el 7 de maig de 1833 i va morir a Viena el 3 d’abril de 1897, als 63 anys.


“M’agrada Brahms? Doncs sí… La raó és ben senzilla: en Brahms trobo –alhora!– la severitat bachiana, el lirisme mozartià, l’arquitectura beethoveniana, i fins i tot la melangia schubertiana unida a l’esperit fantasiós schumannià”, escriu Carles Calderón, doctor en humanitats i divulgador musical.

I és que el Palau de la Música, dins del cicle Palau 100, ha programat les quatre simfonies del compositor: “Cadascuna és una aventura diferent i un cosmos”. Estaran interpretades per l’Orquestra Simfònica de Radio Sueca, sota la direcció de Daniel Harding. El dilluns 9 de maig a les 20:00 ens oferiran la primera i la tercera simfonia (en podeu comprar les entrades aquí), i el dimarts 10 a les 20.00, la segona i la quarta (les entrades, aquí). Els dos dies, una hora abans del concert, Carles Calderón farà una conferència gratuïta per apropar-nos a la vida i a l’obra de Brahms. Però si us voleu submergir ara mateix en aquestes obres i omplir-vos de coneixements, us animem molt a veure, en aquest enllaç, el vídeo en què Carlos Calderón ens obre el pany al món de Brahms. És una càpsula de quatre minuts que forma part de les Perspectives musicals: uns vídeos divulgatius que, fets amb gust, rigor i proximitat, apropen la música que sona al Palau a tothom:


Sortegem també dues entrades per cadascun dels concerts. Si hi voleu participar, envieu-nos un mail a [email protected] amb el títol Perspectives musicals. I podeu llegir el programa de mà, escrit per Calderón i titulat La barba de Brahms: abans i després, aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa