“L’educació s’ha de fomentar en una base cultural sòlida. Sense educació de qualitat es desdibuixa la personalitat col·lectiva d’una societat.” Ho assegura la Fundació Carulla. Creada el 1973, treballa per promoure la llengua, la cultura i els valors.

Per vetllar per una educació que potenciï el millor dels alumnes, dels mestres i de les escoles, convoquen els premis Baldiri Reixac. Aquest any celebren la seva quarantena edició. Durant tot aquest temps s’han compromès amb la catalanització de l’escola franquista, han donat suport a la immersió lingüística i, avui, encaren els reptes del present.

Veiem el vídeo amb què l’actor Quim Masferrer presenta els premis i llegim a qui estan dirigits i com, fins al 26 de gener, s’hi pot participar. Les bases per formar-ne part estan al seu web.



Vols ser una escola Baldiri Reixac?

12 premis de 3.000 euros: sis premis a projectes que estimulin la transformació educativa utilitzant la llengua i la cultura catalana, i sis premis més per aquelles que les facin servir com a eina de cohesió social.

Els premis Baldiri volen apostar pels projectes transversals d’escola que promoguin la renovació pedagògica i que apostin per la llengua i cultura catalana. També per aquells que fomentin l’expressió de pensament, la intercomprensió de la diversitat cultural i la comunicació per a la cooperació. Es valora que siguin inclusius i integradors, que normalitzin la llengua catalana a les escoles de l’Alguer, Catalunya Nord, Illes Balears o País Valencià i que tinguin projectes lingüístics.

A més a més, atorgaran un premi de 4.000 euros que ha estat creat amb la Universitat Oberta de Catalunya. Està dirigit a un projecte que aposti per una transformació educativa innovadora.


Ets un docent transformador?

4 premis de 4.000 euros per a mestres i professors que desenvolupin i apliquin una proposta didàctica que resolgui un repte de l’escola d’avui. Aquesta és una aposta i estímul per aquells docents que fomenten la innovació pedagògica.


Ets un alumne i et vols baldiritzar?

50 premis de 900 euros per a alumnes compromesos, encuriosits i creatius que s’entregaran en forma de targeta regal ABACUS, i que es podran fer servir per comprar material que afavoreixi l’aprenentatge en català.

Els premis Baldiri busquen un projecte –individual o col·lectiu– en català o aranès que sigui creatiu i compromès, que utilitzi les TIC i tracti sobre qualsevol àrea de coneixement. Pot estar presentat en qualsevol format.

Foto: Phil Roeder

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa