www.ferranpalau.com


Les catorze cançons més especials de Ferran Palau i el motiu pel qual les ha escollides són:

1. Let’s do it da da, Einsturzende Neubauten. Aquest grup alemany és pioner de la musica industrial i porta una carrera llarguíssima plena de grans discos. Ells mateixos són una obra d’art.

2. Megumi the milkyway above, Connan Mockasin. Aquest veu tant estranya i aquestes guitarres psicotròpiques em van atrapar des de la primera escolta. Aquesta cançó és un hit total.

3. Tamale, Tyler The Creator. El meu fill es torna absolutament boig amb aquesta cançó!

4. Bull, Scott Walker and Sunn o))). Aquest senyor ha arribat a gravar el so de la carn morta, imagineu el que pot passar si s’ajunta amb els Sunn o))).

5. Machine Gun, Portishead. Quan va sortir l’últim disc de Portishead a casa va haver-hi una autèntica revolució. No l’he deixat d’escoltar des de llavors.

6. Wicked Game, Chris Isaac. De petit em costava admetre que m’agradava molt aquesta cançó, ara forma part de els clàssics de la meva vida!

7. Oscillations, Silver Apples. Als anys seixanta aquest duet es van inventar el que ara entenem com a techno.

8. Adore, Savages. Aquestes noies tenen una energia brutal i el seu últim disc és molt bo. La feminitat no està renyida amb la duresa, més aviat el contrari.

9. Mirrhman, Talk Talk. Aquesta cançó es la primera d’un disc que va suposar un fracàs comercial per a la banda. Avui en dia és un disc de culte reivindicat per gent com Dominique A o per mi mateix.

10. Monkey, Low. Low són un referent per a la Louise i per a mi. La cançó forma part del disc The Great Destroyer en què aquest matrimoni va decidir trepitjar el pedal de distorsió.

11. We Want War, These New Puritans. Dos germans anglesos molt joves munten una banda absolutament eclèctica. Aquesta cançó és la seva fita més alta.

12. Paris, Texas, Ry Cooder. De petit recordo que sonava a la capçalera de Documentos TV i em removia per dins. Una barreja de tristesa, por i fascinació.

13. Jubilee Street, Nick Cave. Sembla mentida que després d’haver fet tot el que ha fet aquest home encara li puguin sortir cançons tant immenses com aquesta.

14. Bucky done Gun, M.I.A. Al 2004 va debutar amb el disc Arular i va assentar les bases del que fan avui en dia grans estrelles com Beyonce. A casa en som molt fans!


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa