Catorze recomana L’home nu. Tot despullant els arquetips de la masculinitat, una exposició itinerant organitzada per la Diputació de Barcelona, el Museu d’Art de Cerdanyola i el Museu Abelló de Mollet del Vallès que, fins al 3 de gener de 2021, es pot veure gratuïtament al Museu de L’Hospitalet – L’Harmonia.

Històricament, la representació del nu en l’art ha reflectit els tòpics i els estereotips de gènere que la societat vinculava als sexes biològics. Mentre que la dona és l’objecte passiu del desig, l’home està gairebé sempre lligat a l’expressió de la força i el poder. La mostra, comissariada per Fina Duran i Txema Romero, fa un recorregut pel nu masculí a través d’una cinquantena d’obres de les col·leccions de diferents museus de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona i es qüestiona què vol dir ser home al segle XXI des d’una mirada diversa, igualitària, interseccional i defugint el binarisme, perquè hi ha tantes identitats com persones.

A L’home nu. Tot despullant els arquetips de la masculinitat hi són representats alguns dels artistes catalans més destacats de final del segle XIX i principi del XX com Marià Fortuny, Pablo Picasso, Salvador Dalí i Josep Llimona, i les seves obres dialoguen amb les d’artistes contemporanis com Antoni Miralda, Nazario Luque de Vera, Francesca Llopis, Núria Güell, Mar C. Llop o Roberta Marrero.

Què: l’exposició L’home nu. Tot despullant els arquetips de la masculinitat.
On: al Museu de L’Hospitalet – L’Harmonia (Plaça Josep Bordonau i Balaguer, 6, L’Hospitalet de Llobregat).
Quan: fins al 3 de gener de 2021.

Més informació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa