“París, a l’estiu, una tarda de tempesta”, d’André Kertész, 1925, Centre Pompidou


Catorze recomana l’exposició Càmera i ciutat. La vida urbana en la fotografia i el cinema, que es pot veure al CaixaForum Barcelona fins al 8 de març de 2020.

El segle XX ha sigut especialment fèrtil en la creació d’imatges que tinguin a veure amb la ciutat moderna. Sigui a través de la fotografia o del cinema, les narracions visuals han pres significats del tot diversos, anant d’allò més lúdic a allò polític i social. Els fotògrafs i cineastes que trobem a Càmera i ciutat semblen voler respondre una mateixa pregunta: «Què és això que anomenem vida urbana

Les obres de fotògrafs com Brassaï o Henri Cartier-Bresson no falten a aquesta cita amb la modernitat i l’experiència de la gran ciutat. Càmera i ciutat ens explica una història sobre el naixement, sobre l’eufòria, sobre el declivi de la ciutat a través de mirades múltiples, sigui en blanc i negre o en color, amb càmera analògica o digital, fins a arribar a la ciutat globalitzada del futur a través de les òptiques de creadors com Paola Yacoub o Viktoria Binschtok, qui troba una font d’inspiració en els carrers del Google Street View. Tot plegat és possible gràcies a la col·laboració de col·leccions del Centre Pompidou i de fotografies i material fílmic de col·leccions espanyoles.

Què: exposició Càmera i ciutat. La vida urbana en la fotografia i el cinema.
On: al CaixaForum Barcelona (Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8, Barcelona).
Quan: del 31 d’octubre fins al 8 de març de 2020.

Més informació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa