Kapwani Kiwanga, «Afrogalàctica: Breu història del futur, 2012-en curs» (2014). Foto: Emma Haugh


Catorze recomana la jornada sobre afrofuturisme que el Macba promou amb motiu de l’exposició Territoris indefinits. Perspectives sobre el llegat colonial. Totes les activitats, que tindran lloc durant el dissabte 28 de setembre, són d’accés lliure però requereixen inscripció prèvia.

10.30 h: Ruta Barcelona i Amèrica. Una cartografia del relat colonial (1835-1888), a càrrec del col·lectiu Ruta de autor.
Una ruta per Barcelona per descobrir com funciona la colonialitat del poder, a través de la presència de les inversions dels indians a Barcelona i reconstrueix part de la transformació de la ciutat durant el segle XIX.

18 h: Parlem de Territoris indefinits. Perspectives sobre el llegat colonial amb el Grup de pensament, pràctiques i activismes afro/negres, a les sales d’exposició.
Nous enfocaments per analitzar i entendre el projecte colonial a contracorrent del llegat eurocèntric o dels essencialismes.

19.30 h: Afrogalàctica. Breu història del futur, 2012-en curs. Lectura performativa en viu de Kapwani Kiwanga amb videoprojecció, a la Capella del Macba.
Kapwani Kiwanga es fa passar per una antropòloga del futur i reflexiona sobre alguns grans temes de l’afrofuturisme i el seu paper en el desenvolupament de l’Agència Espacial dels Estats Units de l’Àfrica. Poesia, mitologia, cultura pop, ciència i discurs acadèmic amb imatges d’arxiu, per desafiar les narratives històriques

21 h: Alien Nomad Sound, amb el Col·lectiu Jokkoo, a la Capella del Macba.
Jokkoo és un col·lectiu de Barcelona creat per Dj Baba Sy i MBODJ que se centra en la difusió de sons africans electrònics, experimentals i contemporanis, i també de la seva diàspora. A aquest col·lectiu s’hi uneixen ocasionalment músics i dj que comparteixen la mateixa visió i passió per la música.

Què: jornada sobre afrofuturisme.
On: a diversos espais del Macba i de la ciutat de Barcelona (ruta).
Quan: dissabte 28 de setembre de 2019.

Més informació.

Vistes de l’exposició «Territoris indefinits. Perspectives sobre el llegat colonial», 2019. Foto: Roberto Ruiz

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa