El Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) ofereix un munt de recursos en línia per “visitar” les seves sales i col·leccions, per descobrir les històries que s’amaguen darrere d’obres concretes i passar bones estones en família submergits en l’univers artístic, i tot, des de casa.

Foto: Museu Nacional d’Art de Catalunya


Sales, grans obres i grans autors

Un dels primers entrebancs a l’hora de visitar una col·lecció tan extensa com la del MNAC és saber per on començar. Una de les propostes del museu és fer-ho a partir dels itineraris virtuals temàtics que han preparat i que ens apropen a la realitat de les dones artistes, als llibres i la lectura en les obres d’art del seu fons o a la relació entre la música i les natures mortes, un itinerari que compta amb la col·laboració d’estudiants de l’ESMUC, que s’han inspirat en algunes obres i les han reinterpretat musicalment.

Si, per contra, es vol conèixer la col·lecció lliurement i deixar-se endur per la curiositat, l’espai del MNAC al projecte Google Arts & Culture permet endinsar-se a les sales del museu a cop de clic i gaudir-les en el seu context museogràfic. Alhora, aquest projecte ofereix més de 1300 obres indexades i digitalitzades en alta resolució amb què cadascú pot elaborar una galeria particular.

Una altra de les opcions per conèixer la col·lecció del MNAC és l’aplicació Second Canvas (disponible per a Android i iOS), una eina per explorar algunes obres del museu en súper alta resolució, a través de cinc tipus de retrat: el donant, la burgesia, els artistes, l’autoretrat i el retrat social.

Captures de l’aplicació Second Canvas del MNAC



Conferències, podcasts i vídeos

Visitar el MNAC, encara que sigui virtualment, també vol dir escoltar la veu d’experts, poder donar un cop d’ull als espais que normalment no són oberts al públic i descobrir com treballen els professionals de diferents especialitats que hi tenen cabuda. Aquest i la resta de vídeos es poden trobar en aquest enllaç.




Passatemps i contes per a tots els públics

El MNAC vol arribar a tots els públics, entesos o no tant, grans, petits i mitjans, i ho fa amb un ampli ventall de trencaclosques, jocs de memòria, sopes de lletres, mots encreuats… i tot dins l’univers artístic. A Una mà de contes, s’hi troben l’art i la imaginació. Són vint històries inspirades en obres com La Vicaria, de Marià Fortuny, o Poble escalonat, de Joaquim Mir, que formen part dels recursos educatius del MNAC i que es poden consultar des de casa, com les làmines per pintar descarregables fetes a partir dels dibuixos de Xavier Gosé.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa