L’únic conte que va escriure Montserrat Roig per als més menuts és un text que posa en valor el més essencial i que brilla per la seva senzillesa i bondat. En Jips i en Jeps són com carn i ungla i sempre ho fan tot junts: són inseparables. Però un dia un company de l’escola els fa una pregunta que farà trontollar la seva sòlida amistat… El meu amic i jo (Estrella Polar), il·lustrat per Beatriz Castro, és la història d’una amistat que, contra elements externs, demostra que la unió fa la força. Us en deixem tastar l’inici.

Foto: Catorze
Foto: Catorze

En Jips i jo som amics des de fa molt de temps. Gairebé ni me’n recordo. Potser va ser quan anàvem a collir maduixes a casa del senyor Tomet o quan agafàvem granotes de l’estany d’en Pep. Però ara no fa al cas saber l’arrel d’aquesta coneixença. El que jo volia dir no és, doncs, el dia
que vàrem fer-nos amics, sinó aquell que de poc esdevenim els més ferotges enemics d’arreu de la terra.

Cada dia, jo donava a en Jips la meitat de la meva taronja mentre ell regalava la meva golafreria amb una presa de xocolata (a casa seva li’n donaven de llet). I, de tant en tant, li duia un o altre llapis de colors per pintar i així em feia el dibuix del pirata Trencaclosques o de l’indi Xinxeti.

Tot anava molt bé, tothom admirava la nostra amistat (datada de temps immemorial), ens prenien per germans i algun desorientat que ens
cerqués sabia que ens trobaria junts. En fi : érem carn i ungla.


El meu amic i jo

© del text: Montserrat Roig i Fransitorra, 1966
(negociat a través de Casanova & Lynch Literary Agency, S.L.)
© Hereus de Montserrat Roig, Barcelona, 2022
© de les il·lustracions: Beatriz Castro, 2022
© d’aquesta edició: Edicions 62, S. A., Baobab, 2022

Pots comprar El meu amic i jo a través de Bookshop, una plataforma que dona suport a les llibreries independents.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joaquim Carbó a març 01, 2022 | 14:23
    Joaquim Carbó març 01, 2022 | 14:23
    M'agradaria aclarir que aquest conte ja s'havia publicat en el número 67 de la revista Cavall Fort, i que no va ser l'únic que va escriure per a nois i noies, ja que en el número 112 de la mateixa revista n'hi va aparèixer un altre molt emotiu i interessant: El Xaiquà en flames.
    • Icona del comentari de: Patrizia Campana a març 01, 2022 | 17:53
      Patrizia Campana març 01, 2022 | 17:53
      Hola Joaquim, ja sabíem que havia sortit a Cavall Fort, de fet, no hem dit mai que fos inèdit, ara sí, estava completament fora de circulació i ara torna a ser a l'abast de tothom en versió àlbum il·lustrat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa