Foto: Obra Social “la Caixa”


Fins a 4.000 persones a Catalunya (i més de 20.000 persones a tot l’Estat espanyol) en risc de vulnerabilitat, que pateixen alguna discapacitat o que no tenen feina es beneficiaran dels més de 3,5 milions d’euros que l’Obra Social “la Caixa” destinarà a la seva inserció sociolaboral. Concretament, a Catalunya, 872.880 euros s’invertiran en 34 projectes a través dels quals se’ls garantirà l’accés a una feina digna.

A través dels projectes seleccionats –dels quals la Fundació Bancària “la Caixa” posa èmfasi en els que dediquen temps a conèixer cada individu i els seus interessos, a més de potenciar-ne la corresponsabilitat– es promourà l’emprenedoria i la formació per a la millora de la seva ocupabilitat. Això s’aconseguirà amb itineraris d’acompanyament, que seran personalitzats, i un reforç en el suport a les empreses d’inserció i centres especials de treball.

Foto: Obra Social “la Caixa”


Un d’aquests projectes és l’Espai Món Banyoles, destinat a dones d’origen estranger. La proposta s’articula en dos vessants: el treball per a la inserció laboral de dones vulnerables i la dinamització de la convivència intercultural a través de la creació d’una cafeteria-granja cooperativa on les dones podran fer pràctiques laborals –a més de poder-les fer en altres empreses d’hostaleria de Banyoles– i en l’impuls d’un espai amb itineraris per formar dones en hostaleria, pastisseria i cuina.

A més, l’Obra Social “la Caixa” concedirà també un reconeixement especial a aquells projectes més disruptius, per implementar nous models d’intervenció social o de gestió, amb la sisena edició dels Premis “la Caixa” a la Innovació Social, deu premis de 15.000 euros que suposaran un impuls addicional per a cada un dels projectes guardonats.

L’objectiu de la convocatòria d’Inserció Sociolaboral de l’Obra Social “la Caixa” és vetllar per la inclusió social i la vida independent d’aquestes persones. A través d’habitatges temporals d’inclusió, se’ls vol donar estabilitat perquè puguin formar-se o buscar feina, desenvolupament, en darrer terme, una autonomia plena.

Foto: Obra Social “la Caixa”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa