El festival internacional de fotoperiodisme Visa pour l’Image, que és un dels més importants d’arreu, celebra la seva vint-i-vuitena edició a Perpinyà. Fins a l’11 de setembre es podran visitar les imatges que han estat seleccionades entre 4.500 treballs. Fem un recorregut entre 14 fotografies que mostren la duresa amb què gira el món.

1. Autor: Aris Messinis. Armilles salvavides i restes de vaixells abandonats després de creuar el mar Egeu. Mithymna, illa de Lesbos. 19 de febrer del 2016.

Foto: © Aris Messinis


2. Autor: Yannis Behrakis. Un sirià amb els seus dos fills lluiten per desembarcar després de creuar Turquia. Illa de Lesbos. 24 de setembre del 2015.

Foto: © Yannis Behrakis


3. Autor: Yannis Behrakis. Immigrants i refugiats demanen a la policia que els deixin passar per la frontera cap a Macedònia. A prop del poble grec Idomeni. 10 de setembre del 2015.

Foto: © Yannis Behrakis


4. Autor: Frédéric Lafargue. Una dona embarassada que ha aconseguit trobar una obertura a la línia de defensa és vista creuant la línia de front a mitjanit. Doogrdkan (56 km al sud de Mossul). 19 d’abril del 2016.

Foto: © Frédéric Lafargue


5. Autor: Laurence Geai. Un home està a fora del que un dia va ser casa seva. Ha connectat un tub en un pou, però l’aigua no és apta per al consum humà, com tampoc ho és el 96% de l’aigua provinent de l’aqüífer costaner de la franja de Gaza. Febrer del 2015.

Foto: © Laurence Geai

6. Autor: Warren Richardson. A la frontera entre Sèrbia i Hongria, un home passa un nadó entre la filferrada a un refugiat sirià que creua la frontera hongaresa. 28 d’agost del 2015.

Foto: Warren Richardson


7. Autora: Catalina Martin-Chico. L’ensenyament primari a les muntanyes. Hi aprenen les competències bàsiques. Si volen rebre més educació, els nens han de traslladar-se a la ciutat i abandonar el seu estil tradicional de vida nòmada. A prop Qir, província de Fars, Iran. Febrer de 2016.

Foto: © Catalina Martin-Chico


8. Autor: Laurence Geai. Un transgènere que es prostitueix medicant-se per sobreviure al marge de la societat. A Kigali, Ruanda.

Foto: © Laurence Geai


9. Autor: Brent Stirton. Michael Oryem, un excombatent de l’Exèrcit de Resistència del Senyor, amb dos ullals d’elefant que va portar a les autoritats de la República Centreafricana. Novembre del 2014.

Foto: © Brent Stirton


10. Autor: Peter Bauza. La Maria Eduarda, de 12 anys, viu en un dels cinc edificis inacabats que havien de formar part d’una urbanització per a gent de classe mitjana. El lloc on 300 famílies han trobat refugi està a prop de Rio de Janeiro, però lluny de la mirada pública.


11. Autor: Peter Bauza. Maria Eduarda a l’habitació que comparteix amb quatre germans.

Foto: © Peter Bauza


12. Autor: Juan Arredondo. Un pare porta el taüt del seu fill assassinat per les forces de les FARC. A Bellavista, Nariño. 12 de novembre del 2014.

Foto: © Juan Arredondo


13. Autor: Valerio Bispuri. Un nen dorm de dia en un dels barris pobres de Lomas de Zamora (al sud de Buenos Aires). Aquí la droga anomenada paco, que és una de les més letals de Llatinoamèrica, està molt estesa. Maig del 2009.

Foto: © Valerio Bispuri


14. Autor: Valerio Bispuri. Dos nens (un de només 12 anys) fumant paco. A Pelourinho, el centre històric de Salvador de Bahia. Març del 2010.

Foto: © Valerio Bispuri

Nou comentari

El piano

Comparteix

Bob Dylan, només ho sap el vent

Per quants camins l'home haurà de passar/ abans que arribi a ser algú?
Foto: Fundació Catalunya - La Pedrera
Comparteix

Els nous talents del jazz, a La Pedrera

El terrat de la Casa Milà acull un cicle de concerts a la fresca per als vespres de juny i juliol
Comparteix

Le temps de vivre

tout est possible, tout est permis
Comparteix

Hi ha una llum que mai no s’apaga

Morir al teu costat/ és una manera tan divina de morir

Passadís

Comparteix

Les mans del metro de Nova York

14 fotografies que retraten gestos, guants i dits durant un trajecte subterrani
Comparteix

El naïf del Duaner Rousseau

14 quadres mostren l'evolució del pintor francès
Equipo Crónica. Sense títol, 1972. Aquarel·la i guaix sobre teixit, 54 x 39 cm.
Comparteix

Tots van ser Picasso

Els Espais Volart exposen la col·lecció de 400 tapets decorats per artistes i escriptors en solidaritat amb el pintor
Comparteix

La Venus de Botticelli

14 obres d'un dels artistes més reconeguts del primer Renaixement

Comparteix