El nord-americà Tim Mantoani reivindica la feina de grans autors de la fotografia amb un projecte titulat Behind Photographs. En aquesta sèrie, Mantoani ens mostra imatges que han donat la volta al món en mans dels seus fotògrafs.

Harry Benson va captar l’instant en què els Beatles acabaven de saber que eren els número 1 als EUA (Nova York, 1964).

Foto: Tim MantoaniSteve McCurry amb el famós retrat a Sharbat Gula (Pakistan, 1984).

Tim MantoaniEl californià Jeff Widener és l’autor de la mítica foto de les protestes de la plaça de Tiananmen, en què un home es planta sense armes davant dels tancs (Pequín, 1989).

Foto: Tim MantoaniLyle Owerkova explica que ningú s’imaginava que un dia tan càlid i bonic seria el teló de fons d’aquell episodi tan dolorós (Nova York, 2001).

Tim MantoaniEl fotògraf de natura Thomas Mangelsen, amb la imatge d’un ós al Parc Nacional Katmai (Alaska, 1988).

Foto: Tim MantoaniCarl Fischer amb un retrat del boxejador Muhammad Ali (Nova York, 1967).

Foto: Tim MantoaniNick Ut va copsar el dolor i la barbàrie de Napalm amb aquesta imatge protagonitzada per Kim Phuc, una nena de només 9 anys que fuig del bombardeig (Vietnam del Sud, 1972).

Foto: Tim MantoaniUn vespre Marilyn Monroe va convidar Douglas Kirkland a anar amb ella al llit i aquesta que sosté és una de les imatges que va fer el fotògraf a l’actriu (1961).

Tim MantoaniHerman Leonard és un dels més importants fotògrafs del món del jazz (Nova York, 1948).

Foto: Tim MantoaniElliott Erwitt ja no ha sabut res dels protagonistes d’aquesta foto que va fer al Central Park (Nova York, 1974).

Foto: Tim MantoaniMe and My Human és el títol d’aquesta original i coneguda fotografia de Vicent Laforet en què les ombres agafen tant protagonisme (Nova York, 2004).

Foto: Tim MantoaniRoberto Salas amb una foto que va fer al Che Guevara i Fidel Castro (Cuba, 1959).

Tim MantoaniDonna Ferrato va fotografiar aquest nen cridant el seu pare, detingut per violència domèstica (Minneapolis, 1986).

Foto: Tim Mantoani


Alfred Wertheimer és l’autor d’aquest instant portagonitzat per Elvis Presley al backstage del Teatre Mosque (Virginia, 1956).

Foto: Tim Mantoani


@Tim Mantoani

Nou comentari

Comparteix