Nikola Tesla al seu laboratori de Palm Springs. © Getty Images.
Nikola Tesla al seu laboratori de Palm Springs. Foto: Getty Images

Catorze recomana l’exposició Tesla. El geni de l’electricitat moderna, que es pot visitar al CosmoCaixa fins al 13 de febrer de 2022.

Nikola Tesla (1856-1943), de personalitat excèntrica però captivadora, plagiat i sovint injustament tractat per alguns dels seus contemporanis, va protagonitzar episodis polèmics com la «guerra dels corrents» amb Edison. Després de morir va ser pràcticament oblidat durant dècades i posteriorment ha esdevingut un personatge convertit en llegenda de qui hi ha documentades unes 280 patents a 26 països diferents i a qui devem contribucions essencials per a la vida moderna, com ara la invenció del motor d’inducció, el desenvolupament del corrent altern com a font d’energia i la transmissió sense fils d’energia i informació.

El CosmoCaixa presenta a l’exposició Tesla. El geni de l’electricitat moderna un recorregut cronològic per la seva vida i pels avenços tecnològics que van marcar la seva trajectòria, des dels seus inicis a Europa fins a la seva fructífera etapa a Amèrica, on finalment va morir sol i pràcticament arruïnat. La mostra, en col·laboració amb el Nikola Tesla Museum de Belgrad, posa en relleu la importància de Tesla en la història de la ciència.

Acompanya l’exposició un podcast de 5 episodis (en castellà) a la plataforma Spotify on s’aprofundeix en la vida i l’obra d’aquest precursor de la tecnologia moderna de forma cronològica, des del seu naixement, enmig d’una tempesta elèctrica, fins als darrers anys, una època no precisament lluminosa.

Què: l’exposició Tesla. El geni de l’electricitat moderna.
On: al CosmoCaixa (carrer d’Isaac Newton, 26, Barcelona).
Quan: fins al 13 de febrer de 2022.

Més informació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa