Amb les noves tecnologies cada cop és més difícil distingir la frontera que separa el que és real del que no. Una prova és la nova web This Person Does Not Exist, que utilitza la intel·ligència artificial per generar imatges de persones inexistents. Cada vegada que els usuaris actualitzen aquesta pàgina, es crea una nova imatge a través d’un algoritme anomenat Generative Adversarial Network (GAN).

Aquesta tecnologia utilitza una base de dades amb cares reals per poder construir un rostre versemblant. El creador d’aquesta web, l’enginyer Phillip Wang, ha dut a terme aquest projecte per conscienciar-nos sobre l’immens poder que tenen els algoritmes. A més a més, explica que també es podria fer reproduint habitacions, cotxes, gats.

Wang ha afegit que a causa de la gran quantitat de dades que disposen, arribarà un punt en què “es podran somiar diferents tipus d’escenaris” i s’utilitzaran per “desenvolupar mons virtuals complets amb la possibilitat de crear models 3D realistes per publicitat i altres oportunitats”. Tot i això, ens alerta d’un perill: també pot contribuir a manipular la realitat, generant imatges o vídeos que difonguin notícies o identitats falses.


1.

Foto: This Person Does Not Exist2.

Foto: This Person Does Not Exist3.

Foto: This Person Does Not Exist4.

Foto: This Person Does Not Exist5.

Foto: This Person Does Not Exist6.

Foto: This Person Does Not Exist7.

Foto: This Person Does Not Exist8.

Foto: This Person Does Not Exist9.

Foto: This Person Does Not Exist10.

Foto: This Person Does Not Exist11.

Foto: This Person Does Not Exist12.

Foto: This Person Does Not Exist13.

Foto: This Person Does Not Exist14.

Foto: This Person Does Not Exist


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa