Retrato el meu part

Una mare fotografia pas a pas el naixement de la seva filla

De reportatges fotogràfics sobre parts, se’n fan molts. De reportatges fotogràfics sobre parts fets per la mare de la criatura, no tants. A part de la canastreta, la fotògrafa Lisa Robinson-Ward es va endur a l’hospital la càmera de fotos, i no va deixar de disparar ni durant les contraccions. El repte de fotografiar el part de la seva filla Anora –que va arribar quan la Lisa ja tenia un fill de nou anys i havia patit dos avortaments posteriors– li va servir per no pensar tant en el dolor. Li cedim la paraula i n’observem el resultat.


Havia estat tenint contraccions de forma intermitent durant una setmana, vaig trencar aigües a les tres de la matinada. Vam agafar les nostres coses, i la càmera, i ens vam ficar al cotxe per anar a l’hospital per sort no va ser un viatge llarg–. Quan vam arribar-hi, tremolava amb cada contracció i vaig pensar que no seria capaç de mantenir la càmera.

Foto: Lisa Robinson-WardEntre contracció i contracció, vaig poder fer fotos del que veia al meu voltant.

Foto: Lisa Robinson-WardQuan em van posar l’epiduralvaig passar a tenir molt més control de la situació. Em vaig sentir molt afortunada. El part va durar 14 hores, però no ho sembla en absolut. El temps va volar, en part perquè controlava molt bé el dolor.

Foto: Lisa Robinson-Ward…i en part perquè el meu marit va ser un gran suport.

Foto: Lisa Robinson-WardVaig preguntar al metge des d’un principi, “hi ha cap problema si fotografio el naixement?” Em va dir que no. Però quan va entrar a l’habitació i em va veure amb l’ull a la càmera, crec que es va sorprendre una mica.

Foto: Lisa Robinson-WardVaig fer fotos mentre empenyia! Quan estava a punt d’empènyer, vaig agafar la càmera amb les mans enfocant-me la cara.  

Foto: Lisa Robinson-WardUna part de mi patia per si fer fotos no em permetia estar realment allà. Però hi vaig ser del tot. Ella sortia de mi i jo hi era, ben present.

Foto: Lisa Robinson-WardQuan miro les fotos, puc recordar amb claredat tot el que vaig sentir durant el part. Puc reviure pas a pas el naixement de la meva filla.

Foto: Lisa Robinson-WardEm va agradar molt veure la cara que va fer el meu marit la primera vegada que va veure la nena. Plorava de felicitat.

Foto: Lisa Robinson-Ward


 

Sé que sóc una afortunada. Va ser tot molt fàcil.

Foto: Lisa Robinson-Ward


 

La nostra filla és molt bona nena. Dorm! L’Anora és un nadó feliç.

Foto: Lisa Robinson-Ward


 

La vaig tenir pell contra pell al moment, i li vaig donar el pit.

Foto: Lisa Robinson-WardAquesta foto la va fer la meva mare. Li vaig passar la càmera després que em donessin l’Anora i ella em va rellevar com a fotògrafa d’aquell dia inoblidable.

Foto: Lisa Robinson-Ward

Comentaris

  Anònim Agost 19, 2019 10:07 am
  Eres un crack ???????
  Anònimmarta cairol Agost 19, 2019 12:41 pm
  Pot avere algo millo i més normal i emocionant que axo No yo crec que no cal és lo màxim de aquesta vida A vegades em pregunto pq si tots neguem iguals Com ens podem torna tant diferents Pensa i actua tant diferent Això segueix se'n el millo de la vida
  Anònimmarta cairol Agost 19, 2019 12:44 pm
  Penso que és molt important que el pare participi del part
  La vida! Agost 19, 2019 4:45 pm
  Enganxat per sempre a l'amor
  Pina Agost 21, 2019 10:05 pm
  Nexa, per desgràcia no tots “ neixem” igual, hi ha l’altre maternitat, la que ningú en parla, perquè no es “guay” suposo. Enfí.
  Oxalis Agost 20, 2020 2:59 pm
  El meu primer part,sec,14 hores rabiant per l'occitoxina,un pare decebut pq no és un nen. Sentir al meu sogre dir q només serveixo per tenir"cogula"(mala herba). Soletat, depressió post-part....incalculable ajuda de la meva mare❤️

Nou comentari

Juan Miguel Morales
Envia'ns un àngel que sigui com tu
Aniré com quan anàvem junts/ darrere les teves passes,/ d'esquena al futur
Més entrades...
Les flors de cada mes
Un calendari ens ensenya què floreix, de gener a desembre, en un jardí molt especial de Londres
Més entrades...