Em va agradar moltíssim. Com que és un dels llibres que més recomano, després la gent em diu: en voldria un altre així. Té un punt intimista: tracta sobre la relació d’una parella, amb dos fills, un dels quals és sord. I està molt ben escrit, vaig gaudir molt del llenguatge del llibre. La portada és preciosa.

Hi ha moments en què m’hi vaig sentir identificada perquè tinc una filla amb una petita minusvalidesa. I l’autora o ho ha viscut molt de prop o s’ha informat moltíssim. És un matrimoni en què aparentment tot va bé. Però et mostra com, tot i que el matrimoni va tenint alts i baixos, el vincle de la parella es va enfortint.

El que em va emocionar és que la història semblés tan real. Perquè tot el que explica pot passar perfectament. Al principi de la novel·la, la filla gran veu com el pare s’embolica amb una altra dona. També veus què suposa aprendre a viure amb el fill minusvàlid. Que no tot és perfecte, que tot té una part fosca. I dins d’aquestes parts fosques també hi pot haver optimisme i la convicció de, malgrat tot, tirar endavant.

D’aquest llibre he après que la vida és molt més fàcil del que ens sembla o del que ens pensem. La vida és un aprenentatge constant. Tot el que et posen al davant són proves que has d’anar superant.

Montse Cargol

El llibre recomanat



Títol: El amor imperfecto
Autor: Sara Rattaro
Editorial: Duomo Ediciones
Traductora: Elena del Amo
Any de l’edició: 2014

Qui el recomana

Llibreria: Gavina
Adreça: c/ Major, 48 (Palamós)
La cuida: Montse Cargol i Mònica Berbel

Quatre pinzellades: Vam inaugurar-la el 1978. On hi ha la llibreria hi havia la fleca de tota la vida. Els meus besavis i avis eren flequers. La meva tieta, que estava molt vinculada en temes culturals, i els meus pares van decidir treure la fleca i posar-hi una llibreria. Tot i ser una època difícil, vam apostar molt pel llibre en català: la gent ens deia si estàvem bojos. Teníem pintura, cedés. Ho hem anat traient. Ara només hi tenim llibres. I és difícil trobar que en una llibreria no et venguin bolígrafs o estoigs.

La llibreria ha estat la nineta dels nostres ulls. Ara, amb la meva companya de l’ànima, la Mònica, ho anem empenyent. Estem lluitant i gaudint. Molts clients venen de Barcelona, ja que a Palamós tenen la segona residència. Estan relaxats. Si vols un negoci per fer calés, no muntis una llibreria. Tens uns marges comercials mínims, lluites contra grans superfícies, contra potencials als quals no pots plantar cara. Tot i això, és molt maco quan els clients tornen i ens diuen: venim aquí perquè hi estem a gust.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa