Nico Rodríguez Foto: Laura Galve


Recomano el llibre Star, del Nacho García i que presentem aquest divendres. És un recull de peces humorístiques, de mems. Podríem dir que és un mem de mems, ja que fa humor d’aquest concepte mateix, fent-ne de propis sempre al voltant d’ell mateix com a artista. Totes les imatges que hi apareixen són extretes de biblioteques d’imatges gratuïtes d’Internet. Són molt simples, absurdes, però a la vegada molt encertades.

Els mems són accessibles per a tothom i qualsevol els pot crear, de manera que pot considerar-se una broma que alguna persona n’hagi editat un llibre. Però ell al final es riu una mica del que representa ser artista, es burla de l’elitisme que hi ha dins l’art, on es fan coses que perquè siguin enteses només pels mateixos artistes.

Aquest llibre és graciós, està molt ben fet i sobretot, ha aconseguit sortir-se’n molt bé.


Nico Rodríguez


El llibre recomanat

Títol:
Star.
Autor: Nacho García.
Editorial: Fulgencio Pimentel.
Any d’edició: 2019.

Qui el recomana

Llibreria: Fatbottom.
Adreça: Carrer de la Lluna, 10 (Barcelona).
Qui la cuida: Nico Rodríguez.







La llibreria

Fatbottom és una llibreria de còmics amb un apartat important d’autoedició local i internacional i gràfic, amb serigrafia, gravats… Al principi, i durant tres anys, la llibreria era al Poble Sec, però actualment estem a la zona del Raval.

Sempre havíem estat fantasiejant i parlat de com ens agradaria muntar una llibreria, i la idea inicial era abastar des de la fotografia fins al còmic, passant per la il·lustració, el llibre infantil… Però el còmic es va menjar bastant espai perquè de fotografia se n’editava molt poca i el que hi havia no ens acabava de convèncer, ens semblava sempre el mateix, i el que intentàvem portar de fora resultaven sempre llibres força cars i no ens acabava d’encaixar amb el nostre públic. A mig camí, vam trobar-nos amb l’autoedició, que va anar creixent en importància dins de la llibreria i, a la vegada, ens va fer anar coneixent a gent jove que fa còmics. Tot va créixer sol.

El nom de la llibreria va sorgir d’una broma interna: el local del Poble Sec era molt allargat i al final de tot hi fèiem les exposicions. Dèiem que era la galeria del Fons, com si haguessin batejat el lloc amb el nom d’alguna persona. Volíem que el nom de la llibreria fos en anglès perquè ens facilités la venda a través d’Internet, de manera que vam acabar agafant el concepte bottom, que significa fons, i jugant amb les paraules, va sorgir Fatbottom.


​Nico Rodríguez

Foto: Laura Galve





Si et dediques a aquest ofici i vols formar part de la nostra secció La llibreria llegeix, escriu-nos a [email protected] i ens posarem en contacte amb tu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa