Foto: Llibreria l’Illa


Estem convençuts que Jo confesso, de Jaume Cabré, és la millor novel·la que s’ha escrit en català en els darrers anys.

Tot i la seva complexitat formal, l’autor és capaç de combinar històries diferents en l’espai i en el temps en un paràgraf sense necessitat d’utilitzar cap mena de puntuació. És una obra que han llegit i que ha agradat a un gran nombre de persones.

El fil conductor és un violí Storioni, fabricat a Cremona el segle XVII, en el moment en què en aquesta ciutat italiana es concentren els millors lutiers d’Europa. L’Adrià Ardèvol, el protagonista i narrador, és un professor universitari, superdotat, posseïdor d’aquest instrument, amb una vida familiar i afectiva complicada.

Al llarg de la narració Cabré recorre períodes de la història que reflecteixen la maldat inherent a la condició humana, que és, en resum, l’eix central de Jo confesso.

No ens cansarem mai de recomanar-la.


El llibre recomanat

Títol:
Jo confesso
Autor: Jaume Cabré
Editorial: Edicions Proa
Any d’edició: 2011

Qui el recomana

Llibreria: Llibreria l’Illa
Adreça: Avinguda Llibertat, 20 (Mollet del Vallès)
La cuida: Carles Peña, Jordi Sanz i Concepció Romero.




L’ànima de la llibreria: L’Illa va obrir les seves portes un dissabte, el 13 d’abril de 1996, amb la voluntat d’omplir un buit cultural que hi havia a la ciutat de Mollet.

De bon principi vam néixer amb la intenció de donar una bona oferta bibliogràfica i d’apropar els autors al públic lector. Al llarg de vint-i-un anys, per la llibreria han passat un bon grapat d’autors representatius del panorama literari català. Si n’haguéssim de triar un, seria Jesús Moncada. Va estar dos cops a L’Illa, presentant Estremida memòria i Calaveres atònites.

Som una llibreria generalista amb seccions: narrativa, poesia, llibre infantil i juvenil, història, assaig (científic, polític, filosòfic), cuina, salut, manualitats, etc. Com a curiositat, també disposem d’una cuidada secció de llibres relacionats amb el món àrab i l’islam.

Des de fa 8 anys organitzem el concurs de narrativa curta L’Illa-Vadelletra, en col·laboració amb Ràdio Mollet, emissora municipal. Gaudim recomanant aquells llibres que ens han agradat i ho fem tant a la llibreria com a través de les xarxes socials: pàgina web, Facebook o Twitter.

També tenim en marxa un club de lectura per a adults, de periodicitat mensual, en què proposem obres, majoritàriament de ficció, que ens permetin mantenir debats entorn del seu contingut i a la seva forma. Amb presència, sempre que sigui possible, del seu autor, editor o alguna persona relacionada amb el llibre.

En definitiva, fem una feina que ens agrada, que ens estimula i que ens permet estar al dia del món del llibre i també intercanviar opinions amb els clients i amics que ens visiten.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa