Foto: Torsten Scholz


L’estiu és l’estiu perquè abans hi ha hagut la primavera i l’hivern. I els dilluns tenim els divendres a l’horitzó. Hi ha un marge de temps que ens permet imaginar, voler el que volem una mica més. És per això que mentre esperem Sant Jordi, el Club Tr3SC ha celebrat el seu onzè aniversari amb La Festa del Llibre a l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm en bona companyia.

Seduir a foc lent

Si agafes una granota i la poses en una olla bullint, s’escaparà. En canvi, si l’aigua és tèbia, encens els fogons i a poc a poc i com qui no vol la cosa va pujant la temperatura, no ho notarà gens. Així és com en Marc Pastor, que presenta Firishta, explica que cuina la ficció i l’art d’atrapar el lector: des de la mesura i la contenció.

Ser i perdonar

Si parlem de famílies, Rafel Nadal (La senyora Stendhal) aprofita per reivindicar la figura de la madrastra des de la naturalitat. Jenn Díaz parla de la mirada neta dels nens, sense prejudicis. Però també d’identitats: “A Vida familiar he intentat explicar qui soc jo, qui he estat i quines coses m’han passat els últims deu anys”. I mentre Sílvia Soler, amb Els vells amics explica la importància, el pes d’aquelles complicitats que el temps no esborra, Care Santos, comparteix un interrogant que és també una de les idees de fons de Mitja vida: quan perdonem, perdonem de veritat?

Cançons i identitats

“Tota la meva vida està dins les cançons”. Maria del Mar Bonet celebra els 50 anys dalt dels escenaris i ho fa mirant enrere al costat de periodista musical Jordi Bianciotto i entre les pàgines d’Intensament. Lluís Gavaldà, amb Lletres, parla de la vida de tantes cançons d’Els Pets, i d’allò que ha après escrivint-les: “La capacitat de síntesi acaba sent un benefici perquè t’ajuda a podar, a anar a l’essència”. Seguint el fil, Roger Mas, amb El dolor de la bellesa, ho confessa: “On no arriben les paraules, la música t’hi acaba de portar”. El cantautor de Solsona explica la idea que s’amaga rere el seu univers: “tu ets tu però al mateix temps ets moltes persones”.

I Sant Jordi és Sant Jordi, però també és el que es viu abans que arribi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa